5 iemesli, kāpēc sporta apģērbs vienmēr jāmazgā atsevišķi

Bieži vien cilvēki vienkārši iemet sporta apģērbu veļas mašīnā kopā ar citām drēbēm, nedomājot par iespējamām sekām.

Lūk, pieci iemesli, kāpēc sporta apģērbu vajadzētu mazgāt atsevišķi no pārējām drēbēm.

Auduma saglabāšanas tehnoloģija

Mūsdienu sporta apģērbu sastāvā bieži vien ir tehnoloģiski audumi, kas novada mitrumu no ādas, palīdz regulēt ķermeņa temperatūru un pat bloķē kaitīgo UV starojumu. Šīs tehnoloģijas var tikt bojātas, ja apģērbs netiek pienācīgi kopts, jo īpaši mazgājot to kopā ar kokvilnas apģērbu vai virsdrēbēm.

Aizsardzība pret nodilumu

Sporta aktivitātes pakļauj apģērbu lielam nodilumam. Sporta apģērba mazgāšana kopā ar citu veļu var radīt nevajadzīgu papildu nodilumu. Ja esat nolēmis visu mazgāt kaudzē, iegādājieties veļas maisu – tas samazinās maigāko izstrādājumu, piemēram, sporta krūštura, nodilumu.

Krāsu piesātinājums

Sporta apģērbi bieži vien ir spilgtās krāsās, kas var zaudēt savu piesātinājumu, ja tos mazgā kopā ar citām krāsām. To mazgāšana atsevišķi palīdz saglabāt krāsu spilgtumu. Turklāt spilgtas krāsas treniņtērpi var “pārkrāsot” citus apģērbus.

Temperatūras iedarbība

Sporta apģērbi parasti ir jāmazgā zemā temperatūrā, kas atšķiras no standarta mazgāšanas apstākļiem. Tas palīdz saglabāt auduma elastību un novērš tā deformēšanos.

Lasi vēl: Kā vislabāk apgaismot stādus februārī, lai novērstu to izstiepšanos

Higiēna un smakas

Galu galā, ja sporta apģērbs ir sviedrains un smirdīgs, kāpēc to mazgāt kopā ar visu pārējo? Jūs taču nemetat dvieļus un ieejas paklājiņus veļas mašīnā kopā. Kādēļ ļaut, lai sporta apģērba smakas vai baktērijas pāriet uz citām lietām?

Iemērciet smirdīgo sporta apģērbu uz 30 minūtēm auksta ūdens šķīdumā ar glāzi destilēta etiķa un sodas. Pēc tam iemetiet tos veļas mašīnā.

Secinājums ir vienkāršs: sporta apģērba mazgāšana atsevišķi no citām drēbēm palīdz saglabāt tā izskatu, funkcionalitāti un pagarina tā kalpošanas laiku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment