5 iemesli, lai izdzertu sarkanvīna glāzi

  1. Uzlabo savu atmiņu

Resveratrols ir viela, kuru satur sarkanvīns. Šī viela darbojas ne tikai kā antioksidants, bet arī palīdz tev uzlabot īstermiņa atmiņu. Tika izdzerta viena vīna glāze un jau pēc 30 minūtēm tika uzradīti labāki rezultāti īstermiņa atmiņā, atkārtojot precīzas nianses un informāciju, kura tika saņemta iepriekš. Domāšanas bija ievērojami īsāks nekā tiem pētījuma dalībniekiem, kuri nebija lietojuši sarkanvīnu.

  1. Uzlabo savu acu veselību

Īslandes pētnieki, savukārt, atklāja, ka cilvēki, kuri regulāri mēdza iedzert sarkanvīnu, par 39% retāk piedzīvoja kataraktu, kas ir acu slimība, kura lielākoties veidojas vēlākā dzīves posmā. Tas ir tāpēc, ka sarkanvīns acīs uzlaboja asinsriti.

  1. Samazina risku saslimšanai ar vēzi

Viela, kas ir atrodama vīnogu ādiņā palīdz cīnīties ar potenciālajām vēža šūnām. Pateicoties resveratrolam potenciālās vēža šūnas cieš badu, šī viela neļauj piekļūt citām vielām pie potenciālajām vēža šūnām, tāpēc tās nespēj attīstīties.

  1. Uzlabo savu zobu stāvokli

Antioksidants, kas ir atrasts sarkanvīnā spēj aizkavēt baktēriju rašanos mutes dobumā. Tāpēc, tas ļauj izvairīties no iespējamām mutes dobuma infekcijām, zobu un smaganu bojāšanās kā tādas. Eksperimentā mutes dobuma baktērijas tika “dzirdītas” ar dažāda veida alkoholiem, bet visefektīvākais baktēriju nogalinātājs izrādījās sarkanvīns.

  1. Izvairies no saaukstēšanās

Pētījumi liecina, ka cilvēki, kuri nedēļas laikā izdzēra vismaz 14 glāzes vīna, par 40% retāk piedzīvoja parasto saaukstēšanos, kura mūs mēdz piemeklēt gan rudenī, gan pavasarī. Tas kādam var šķist iespaidīgs vīna daudzums, bet ko tik mēs neesam gatavi darīt savas veselības labad!

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment