5 klasiskākās (un kaitīgākās) kļūdas mazgājot rokas

Tu mazgā rokas siltā ūdenī

Kas var būt dabīgāks par to, kā nomazgāt rokas siltā ūdenī un vēl pie reizes sasildīt nosalušās rokas. Atceries siltā ūdenī ir daudz baktēriju, un baktērijas siltā ūdenī nenomirs, augsta temperatūra var radīt kairinājumu ādai. Šādu kļūdu pieļauj 69% amerikāņi.

Tu lieto antibakteriālās ziepes

Antibakteriālo ziepju labums ir izdomāts: pēc pētījumu rezultātiem, secinām, ka nav nekāda atšķirība starp antibakteriālajām ziepēm un parastām ziepēm. Starp citu, šī izdoma ir samērā kaitīga: antibakteriālās ziepes satur: tādus preparātus kā  – triklozāns, kas rada alerģiskas reakcijas, var pieņemties svarā. Labāk parastas ziepes un auksts ūdens, bet izvēle ir tavās rokās.

Tu nepareizi mazgā rokas

Nevajag maigi trīt rokas vienu pret otru, bet to darīt samērā cītīgi, lai nomazgātos visi mikrobi, netīrumi un sviedri. Kā arī pievērs uzmanību starp pirkstiem, un plaukstas augšējai daļai, kā arī neaizmirsti par nagiem. Zem tiem paslēpušies miljoniem mikrobu.

Tu pārāk daudz steidzies

Mazgāt (samitrināt, ieziepēt, berzt un skalot) ne mazāk kā 20 sekundes. Savādāk visas darbības ir palaistas vējā. 

Tu pārāk daudz uzticies roku antibakteriālajiem līdzekļiem

Bez šaubām, salvetes, krēmi un antibakteriālie gēli ir neaizvietojami atrodoties  ceļā, kad līdz tuvākajai izlietnei – 20 km. Turklāt tie tiek galā ar visām baktērijām. Bet diemžēl ne ar visām. Izvēloties starp antibakteriālajiem līdzekļiem un roku mazgāšanu, vienmēr izvēlies otro variantu. Ja tuvumā nav ne ūdens, ne ziepes, tad vislabāk izmanto tādu antibakteriālo līdzekli, kurš satur 60%  spirta un vairāk. Tie ir efektīgāki.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">nuZii</cite>

    nu gan sviestu noleeja! Seviski par 1. un 2. punktu! Jo sanak ka iznakot no siltas dusas, tu esi tik pat ka taarps, vai suuds, kurs pilns ar taarpiem!

Leave a Comment