5 lietas, ko tavs kaķis tev kā saimniekam nepiedos un neaizmirsīs

Kustību ierobežošana

Kaķi pēc būtības ir ārkārtīgi zinātkāri, kustīgi un brīvību mīloši. Tāpēc nav nekā sliktāka, kā ierobežot kaķa spēju brīvi pārvietoties.

Nē, izlaist savu mīluli uz ielas bez uzraudzības un kaklasiksnas joprojām nav tā vērts. Īpaši pilsētā. Tomēr kaķa atstāšana vienā istabā ir kaitīga. Nekad to nedariet ! Slēgta telpa rada dzīvniekā stresu.

Novēlots sods

Protams, jums ir jāaudzina kaķis. Audzināšanas procesā var būt nepieciešams sodīt dzīvnieku par kādu pārkāpumu. Tomēr vienmēr ir vērts atcerēties, ka, lai gan kaķiem ir laba atmiņa, viņu smadzenes joprojām nedarbojas kā cilvēkam.

Ja dzīvnieks pirms 2 dienām sabojāja paklāju, un viņu nolēma sodīt tikai tagad, tad kaķis nesapratīs saimnieka rīcību. Šāda soda pedagoģiskais efekts nebūs vienāds ar nulli… Tam būs negatīva vērtība! Kaķis tikai apvainosies un var pat sākt baidīties un izvairīties no cilvēka.

Ilgstoša vientulība

Lielākajai daļai kaķu nepatīk ilgstoša vientulība. Noteikti kaķi nevajadzētu pārvērst par savu personīgo lupatu lelli. Tomēr, tāpat mēs nedrīkstam aizmirst par tā esamību. Jums regulāri jāsazinās ar savu mājdzīvnieku: personīgi barojiet, paglaudiet, spēlējieties. Pretējā gadījumā dzīvnieks var nonākt depresijā un atsvešināties no cilvēka.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment