5 lietas, ko tavs kaķis tev kā saimniekam nepiedos un neaizmirsīs

Kaķi ir diezgan egoistiski dzīvnieki un izrādās, ka ir lietas, kuras viņi nekad nepiedos saviem saimniekiem.

 

Kaķis ir viens no populārākajiem mājdzīvniekiem un tas nav pārsteigums. Viņi ir ne tikai apburoši ar savu maigo izskatu un mīļumu, bet arī sniedz saimniekiem daudz prieka un labklājību.

Viens no iemesliem, kāpēc kaķi ir tik labs mājdzīvnieks, ir viņu neatkarīgā dabā. Kaķi ir pazīstami ar savu spēju izklaidēt sevi pašus un nebūt atkarīgi no pastāvīgas uzmanības. Tas nozīmē, ka, salīdzinot ar dažiem citiem dzīvniekiem, tie neprasa tik daudz laika un uzmanības, tādējādi padarot tos piemērotus gan straujiem darba grafikiem, gan mazāk aktīvām saimniecēm.

Turklāt kaķi ir slaveni ar savu mīlestību un lojalitāti. Lai gan tie ir neatkarīgi, tie spēj izveidot ciešus saiknes ar savu saimnieku un bieži vien mīlīgi pavadīt laiku kopā ar viņiem. Viņu klusums un maigums padara tos par lieliskiem biedriem gan ikdienas dzīvē, gan grūtos brīžos.

Kaķi arī piedāvā emocionālu atbalstu un labklājību savam saimniekam. Pavadot laiku ar kaķi, cilvēki bieži jūtas nomierināti un atviegloti. Viņu mīlestība un mierinošais klātbūtne var palīdzēt samazināt stresu un uzlabot garastāvokli.

Viņi ir lieliski mājdzīvnieki arī tāpēc, ka viņu aprūpe un uzturēšana nav tik sarežģīta. Lielākā daļa kaķu ir pašpietiekami attiecībā uz tualeti, un viņu barošana nav tik prasīga kā citu dzīvnieku. Tas padara tos par ērtu izvēli cilvēkiem, kuriem nepieciešams mājdzīvnieks, bet ir ierobežotas laika un resursu iespējas.

Kopumā kaķi ir ne tikai burvīgi un maigi mājdzīvnieki, bet arī nes daudz prieka, mīlestības un labklājības savam saimniekam. Viņu klātbūtne mājās var radīt mājīgu atmosfēru un padarīt dzīvi bagātāku un pilnīgāku.

 

Bet ko viņi nespēj piedot?

Protams, mēs neminēsim tādas atklāti nepieņemamas lietas, kā atklāta ļaunprātība. Mēs runāsim par tām lietām un darbībām, kurām cilvēks visbiežāk nepievērš pienācīgu uzmanību. Un tās, savukārt, var nopietni aizvainot vai pat savainot pūkaino mājdzīvnieku.

 

Garīgā līdzsvara pārkāpumi

Dažiem cilvēkiem šķiet smieklīgi, ja kaķim ir bail. Ja godīgi, kaķis, kas strauji lec prom no gurķa vai banāna, ir patiešām smieklīgs. Tomēr nav vērts nobiedēt dzīvnieku speciāli, tā teikt joka pēc. Kaķim var būt 9 dzīvības, bet nervu sistēma noteikti ir viena.

Lasi arī: Zaļais pūķis sagatavojis pārsteigumu: nosauktas zvaigžņu zīmes, kas aprīļa beigās būs naudas plūsmā

Pārmērīgs stress gan dzīvniekam, gan cilvēkam ir bezjēdzīgs. Turklāt, ja kaķis saprot, ka jūs to darījāt ar nolūku (un viņš sapratīs!), tad viņš ilgu laiku nepiedos cilvēkam šādu triku. Pēc tam dzīvnieks nepalaidīs garām iespēju reaģēt uz kaut ko nejauku.

 

Uzbāzīgi glāsti

Kad kaķis vēlas pieķeršanos, viņš pats nāks pie cilvēka. Nevajag kārtējo reizi paņemt pūkaini rokās, spiest viņu un vilkt no vietas uz vietu pret viņa gribu. Lai gan kaķis ātri pierod pie sava saimnieka, pat viņa rokās dzīvnieks ir nervozs.

It īpaši, kad viņu sāk pārvietot pret viņa gribu. Dažas kaķu šķirnes psihes īpatnību dēļ ir pilnīgi kontrindicētas atrasties cilvēka rokās. Un pats galvenais: nekad nedod iespēju bērnam raustīt kaķi!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment