5 lietas, kuras Tev jāzina par brokastīm

Kā tu jau visticamāk zini, brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize. Diemžēl, vēl joprojām ir ļoti daudz cilvēku, kuri brokastis neuztver pietiekoši nopietni. Kad tavs organisms no rīta ir pamodies, tas ir gatavas jaunai “degvielas” devai, lai tu varētu mesties dienas darbos un piedzīvojumos, enerģijas pilns.

  1. Nekad neizlaid brokastis

Tas ir pirmais noteikums par brokastīm- nekad tās neizlaid. Nav nepieciešams apēst lērumu ar pārtiku, bet sniedz savam organismam vismaz kādu mazumiņu, ko tas var pārvērst tev nepieciešamajā enerģijā. Izlaižot brokastis, tu pakļauj sevi svara pieaugumam un enerģijas daudzuma nestabilitātei.

  1. Izvēlies vienkāršu ēdienu

Tev nav jānodarbojas ar īpašas un sarežģītas maltītes gatavošanu no rītiem. Tev pašam ir jāsajūt, ko tavs ķermenis varētu vēlēties apstrādāt no rīta. Ir cilvēki jūtas ļoti labi un pilni ar enerģiju no pāris augļiem un jogurta, bet ir arī tādi, kuriem ir nepieciešami salāti ar grilētu vistas fileju.

  1. Brokastu variācijas

Ja tu esi noguris no pārslām ar pienu, tad vari izmēģināt omletes dažādus paveidus, kurā ir spināti, tomāti, kāds vistas filejas gabaliņš, siers. Tā ir pietiekami ātri pagatavojama un ļaus tev sajust sāta sajūtu vēl ilgi pēc brokastīm. Arī blenderētie kokteiļi jeb smūtiji ir ātrs un veselīgs brokastu variants.

  1. Vienmēr iekļauj olbaltumvielas

Tieši olbaltumvielas tavās brokastīs ir tās, kuras ļauj tev sajust sāta sajūtu ilgāk. Tu viegli vari koncentrēties uz darbu un citām darāmajām lietām, kad tavam organismam vēl joprojām ir pietiekami enerģijas rezervju un tas nejūtas izsalcis.

  1. Neaizraujies ar brokastu nopirkšanu pa ceļam uz darbu

Tas tev varētu šķist ļoti ērti, pa ceļam ieskriet kādā lielveikalā vai bulciņu veikalā, kurā paķert kādu fasētu sviestmaizi. Tās lielākoties ir pārpildītas ar dažādām nevajadzīgām ķimikālijām un e-vielām. Ja tu patiesi steidzies, tad sagatavo kaut ko ļoti ātru mājās un ņem līdzi uz darbu, kur to varēsi notiesāt pie darba galda.

Avots: recipeland.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment