5 neticami veidi, kā kafija var uzlabot tavus treniņus un to efektivitāti

Uzlabo kaloriju dedzināšanas apjomu

Kafijas tauku dedzināšanas efektivitāte kombinācijā ar fiziskām aktivitātēm ir spēcīgs duets. Neliels kofeīna daudzums palīdz tauku šūnām tikt sadedzinātām glikogēna vietā. Lielākas kofeīna devas palielina metabolismu, kas savukārt dedzina kalorijas pirms treniņa, tā laikā, kā arī pēc tā. Kofeīns patiesi kļūst par jaunākās paaudzes brīnumlīdzekli. Kofeīns ir arī salīdzinoši lēts un viegli pieejams.

Paātrināta asinsrite un cirkulācija

Japāņu zinātnieku veiktajos pētījumos atklāts, ka kofeīns paātrina asins cirkulāciju, tas noskaidrots pētot kofeīna ietekmi uz kafijas nedzērājiem, pētījuma grupa sadalīta divās daļās, vienai dota kafija, bet otrai kafija bez kofeīna. Tiem, kuri lietoja kafiju, par 30% uzlabojās asinscirkulācija, kas ļauj skābeklim vairāk pieplūst muskuļiem, uzlabojot sniegumu treniņos.

Sāpju mazināšana

Ilinoisas Universitātes zinātnieki apgalvo, ka divas tasītes kafijas, kas izdzertas vienu stundu pirms īsa treniņa palīdz samazināt muskuļu sāpes. Kofeīns, kurš uzlabo asinscirkulāciju un koncentrēšanās spējas, palīdz tev strādāt cītīgāk pie muskuļu audzēšanas, spēka trenēšanas un ātruma attīstīšanas.

Uzlabo izturību un veiktspēju

Sporta medicīnas darbinieki atklājuši saistību starp kafiju un atlētiem, dodot iespēju sportistiem nodrošināt lielāku veiktspēju un izturību. Citos pētījumos atklājies, ka kofeīns uzlabo sniegumu skriešanas disciplīnās, svarcelšanā un citās disciplīnās.

Muskuļu aizsardzība un izturība

Sporta zinātnieki ir veikuši pētījumus par kofeīna ietekmi uz ar vecumu saistītām traumām. Tika atklāts, ka kofeīns novērš muskuļaudu zudumu diafragmā un skeleta audos. Šī aizsargājošā īpašība var būt noderīga senioriem, kuri vēlas nodarboties ar sportu, bet sastopas ar vecumu saistītām traumām. Kafijas dzeršana mērenā apjomā ne tikai uzlabos sniegumu treniņu laikā, bet arī ļaus nodarboties ar svarcelšanas treniņiem, lai izvairītos no muskuļaudu mazināšanās.

Avots: mandatory.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment