5 padomi, kā bez lielas piepūles noņemt tauku traipus no virtuves mēbelēm

Tauki ir pastāvīgs virtuves iemītnieks, kas tajā dzīvo pat pilienu veidā. Tāpēc nereti uz mēbelēm izveidojas tauku traipi.

Neesiet izmisumā, jo šajā rakstā piedāvājam piecus veidus, kā noņemt taukus no virtuves mēbelēm.

Spirtu saturoši preparāti

Pirms 2020. gada ne katram savā somiņā bija etilspirta pudelīte, bet kopš pēdējo gadu notikumiem gandrīz katram ir antiseptiķi. Spirta šķīdumu uz traipa ir nedaudz jāpatur, un tad to var noņemt ar tekstilmateriālu. Tam labi der pūkaina mikrošķiedra, tā sniegs papildu efektu netīrumu noņemšanai.

Etiķis

Sajauc etiķi un ūdeni proporcijā viens pret vienu. Labāk strādājiet ar sūkli, it kā gribētu radīt putas (ko gan neizdosies), bet tas ir labākais veids, kā paskaidrot, kā rīkoties ar berzēšanu. Neaizmirstiet uzvilkt cimdus, lai jūsu rokas nesadedzinātu.

Trauku mazgājamais līdzeklis un citronskābe

Visvairāk efektīvs variants taukiem būs tāds duets kā trauku mazgāšanas līdzeklis un citronskābe. Ielej litru karsta ūdens no krāna, pievieno ēdamkaroti “citronskābes” un iepilini trīs pilienus trauku mazgājamā līdzekļa. Ielejiet to smidzinātājā, uzklājiet uz taukainiem plankumiem (būs putas) un pagaidiet pusstundu. Rezultāts jūs iepriecinās.

Stikla tīrīšanas līdzeklis

Triks, kas jums nepieciešams! Tiesa, šī metode vislabāk piemērota svaigiem traipiem. Reaģenti no līdzekļiem, kas paredzēti stiklu mazgāšanai, kā ar burvju palīdzību nenovāc vecu tauku traipu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Soda

Tā ir katrā virtuvē un vienmēr pa rokai. Tā vislabāk palīdzēs tikt vaļā no veciem tauku traipiem uz flīzēm. Četras ēdamkarotes sodas izšķīdina litrā ūdens no karsta krāna, ņem sūkli un dodas iznīcināt tauku traipus. Noturīgāko traipu gadījumā var uzņemt nedaudz tīras sodas uz sūkļa un berzēt.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment