5 veidi, kā mobilais telefons bojā Tavu dzīvi

Šeit būs uzskatīti veidi, kā mobilais telefons traucē tev dzīvot:

  1. Izraisa atkarību

Telefons aizņem daudz laika no tavas ikdienas, jo visu laiku pienāk kādas ziņas, e-pasti, zvani. Tev ir jāapskata visi jaunumi sociālajos tīklos un ziņu portālos. Šīs visas funkcijas ir ļoti noderīgas, bet beigās sanāk tā, ka lielāko daļu dienas tu pavadi pārbaudot ziņas un nepiedalies realitātē. Problēma ir tā, ka tavs laiks ir ierobežotais un tu dzīvo tikai vienreiz. Šo laiku tu izvēlies pavadīt, skatoties telefona ekrānā. Ir vērts saprast, vai tas ir tas, kā tu vēlies pavadīt savas dzīves mirkļus.

  1. Rada mākslīgas attiecības

Pagājušajā nedēļā kafejnīcā varēja novērot jauniešu grupu, kuri nesarunājās, bet izvēlējās apmainīties ar tekstiem kopīgā čatā mobilajos telefonos. Eksperti apgalvo, ka mūsdienu sabiedrībai ar vien grūtāk kļūst veidot dabisku komunikāciju un sarunas. Viņi ir pieraduši pie tekstu apmaiņas ar emociju ikonām. Cilvēki sāk izjust diskomfortu, kad viņiem ir jārunā “aci pret aci”. Tāpēc kļūst grūtāk veidot pilnīgas attiecības arī ar pretējo dzimumu.

  1. Tas ir attiecību bojātājs

Viens precēts pāris savu kopīgo laiku patiesībā pavada atsevišķi. Vakarā, pārnākot no darba, vīrs sāk savā telefona atbildēt uz ziņām, veikt tekstu apmaiņu ar kolēģiem. Tajā pašā laikā, viņa sieva pavada vakaru pie datora, esot sociālajos portālos. Viņu bērni visu laiku dīca pēc uzmanības, bet vecāki, tā vietā, lai komunicētu ar viņiem, atbildēja, ka viņi ir aizņemti un aizsūtīja viņus skatīties televizoru.

Vīrs stāstīja, ka viņa bērni uzvedas ļoti slikti, jo viņi vēlas saņemt uzmanību un, ka viņš ar sievu ir atsvešinājies. Tādas ir moderno tehnoloģiju pārņemtās ģimenes.

  1. Pazudina robežu starp privāto un profesionālo dzīvi

Visiem taviem klientiem vai tavam priekšniekam ir tavs telefona numurs, kuru viņi izmanto jebkurā nepieciešamajā brīdī- un tādu ir daudz. Tu esi pieejams 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā. Tiek iztraucēti ģimenes pasākumi, atpūta, svētki, kas noved pie nesaskaņām attiecībās.

  1. Tas novērš uzmanību no tavām patiesajām vērtībām un vēlmēm

Mēs dzīvojam tikai vienreiz. Izdzīvotais laiks vairs nekad nebūs pieejams, tā vairs nav. Tāpēc mums ir jāizdara izvēle, kā mēs šo laiku pavadām. Arī izvēles neizdarīšana ir izvēle. Tu pats nosaki to, vai mobilais telefons būs tavs draugs un palīgs ikdienā, vai tu ļausi tam kļūt par ienaidnieku, kurš kontrolē tavu dzīvi. Koncentrējies uz lielākām lietām dzīvē, pacel acis no sava mobilā telefona ekrāna, iztaisno muguru un piedalies realitātē!

Avots: yourtango.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment