50 idejas, ko dāvināt Ziemassvētkos

A. Mazbudžeta Ziemassvētku dāvanas līdz 10 EUR

1. Našķi dzīvespriekam

Atvēli laiku, lai pagatavotu auzu pārslu cepumus, šokolādes konfektes, piparkūkas vai siera radziņus. Lai dāvana izskatītos lieliski pievērs uzmanību iepakojumam. Mēs vispirms novērtējam dāvanu ar acīm un skaists noformējums var izglābt pat, ja dāvana nav tā labākā.

Pēdējā brīža iespēja- nopērc dažādas konfektes (vēlams šokolādes), cepumus, riekstus, mandarīnus un iepako skaistā, kartona kastītē (neaizmirsti par kartiņu).

2. Tējas sirds siltumam 

Īpaši centīgie jau paši vasarā ir savākuši dažādas tējas, ko baudīt pašiem un dāvināt citiem. Dabīgās tējas auduma maisiņos patiks ikvienam, kas nav tējas nīdējs. Ja šādu iespēju esi palaidis garām, dodies uz kādu no specializētiem tējas veikaliem, tirgu vai pie cilvēkiem, kam tējas ir vairumā. Atceries – iepakojums arī šajā gadījumā var būt nozīmīgāks par pašu saturu.

3. Sveces tumšiem vakariem 

Ziemassvētki ir laiks, kad diena uzveic nakti. Sākumā mēs to nemanām, bet no iepriekšējās pieredzes zinām, ka tuvojas pavasaris un vasara. Protams, paies vēl krietns laiks, kamēr tas notiks, tādēļ sveces palīdzēs ikvienai istabai kļūt gaišākai. Skaistas, smaržīgas sveces īpaši iecienījušas sievietes, tādēļ sveces nekad nevar būt par daudz. Eko cienītāji var doties uz veikaliem, kur pārdod medus produktus, jo tur tirgo arī sveces no bišu vaska.

4. Vilnas zeķes vai cimdi 

Adat bērni, ko adati, vilkam zeķes noadiet, vilkam zeķes noadiet. Nav svarīgi jauns vai vecs, vilnas zeķes un dūraiņi patīk ikvienam. Nopirkt Ziemassvētku dāvanā zeķes ir tas pats, kas nopirkt zirgam burkānu – būs 100% trāpījums. Vislētāk vilnas izstrādājumus vari nopirkt tirgū vai pie zināmām tantiņām. Visur citur zeķes un cimdi, visticamāk, būs krietni dārgāki.

5. Rieksti medū

Medus garšo daudziem, taču ar to nevienu nepārsteigsi. Turpretim mandeles, valrieksti, rozīnes vai Indijas rieksti medū priecēs ikviena kārumnieka sirdi. Pagatavošana ? Atrod piemērotu burciņu, ielej nedaudz medu, ieliec riekstus un lej vēl pa virsu medu.

6. Laika plānotājs – kalendārs – dienasgrāmata

Ir cilvēki, kas svin gan Ziemassvētkus, gan Jauno gadu ar apdāvināšanos. Ja cilvēks, kam vēlies pasniegt dāvanu nav rūdīts tehnoloģiju fans, kas uz papīra izstrādājumiem skatās ar nicinājumu, tad laika plānotājs un/vai kalendārs būs tieši laikā. Vari izvēlēties dažādus motīvus – dzīvnieki, puķes, ainavas, makšķerēšana, hobiji. Grāmatnīcās un kancelejas preču veikalos ir plašs piedāvājums.

Tiem, kas vēlas būt īpaši – rakstnieki, ceļotāji, dzejnieki, radošo profesiju pārstāvji vai studenti patiks vienkāršs, ērts blociņš ar baltām lapām, kur pierakstīt idejas.

7. Auskari un rokassprādzes

Ir viedoklis, ka sieviešu labākie draugi ir dimanti, bet cilvēka labākais draugs ir suns. Neskatoties uz to, draudzenes draudzenēm vai mātes meitām var dāvināt mazas, lētas rokassprādzītes vai auskarus. Jebkura maza meitene vēlas būt liela dāma un priecāsies par šādiem nieciņiem. Tajā pašā laikā arī lēta bižutērija var būt gaumīga un, iespējams, iepriecinās pat turīgu sieviešu sirdis.

8. Pašdarināta lampa

Šķiet ikviens būs redzējis cherry picking meiteņu gaismas virtenes un abažūras. Mazās virtenes viņas iepērk ārpus Latvijas, bet lielās taisa pašas. Ja vēl ir vismaz 2 brīvas dienas, līdz svētkiem, Tu pats vari izgatavot lampas apvalku. Vajadzēs lielu balonu, plānu virvi (3mm), pva līmi (meklē būvmateriālu veikalā), eļļu un pacietību. Piepūt balonu, nosmērē to ar eļļu. Liec striķi līmē un tin apkārt balonam. Jo ciešāk satīsi, jo mazāka būs gaismas caurlaidība. Kad viss paveikts, atstāj to nožūt vismaz vienu nakti, bet pēc tam vari nokrāsot, ja vēlies. Balonu vari dabūt laukā vienkārši pārspridzinot. Svarīgi neaizmirst par eļļu, jo pretējā gadījumā balona driskas pielips iekšpusē un būs vēl ilgi jānopūlas, lai tās dabūtu laukā.

9. Paštaisīta vāze

Ņem skaistu stikla vai keramikas pudeli (vīna, balzama, šampanieša vai alus) vai neparastas formas burciņu. Apglezno ar izturīgu krāsu vai dodies uz kādu no hobiju preču veikaliem un iegādājies īpašās apdedzināmās krāsas. Izvēloties pēdējo variantu, vari apkrāsot trauku, ielikt to cepeškrāsnī un krāsa pielips kā keramikas krāsnī.

10. Foto rāmītis ar īpašu fotogrāfiju 

Tuvinieki, sevišķi pensijas vecuma cilvēki novērtēs fotogrāfiju, kurā attēloti viņi kopā ar tevi. Protams, tikai pie nosacījuma, ka ir labas savstarpējās attiecības. Tieši, tuvojoties dzīves izskaņai, vairāk novērtējam to, kas ir dots un ģimene šajā aspektā ir viens no svarīgākajiem ieguvumiem.

B. Ziemassvētku dāvanas vērtībā līdz 20 EUR

11. Mūzikas disks

Mūzika ir spēks, kas var izmainīt dienas noskaņu, paspilgtināt emocijas, uzlabot garastāvokli. Mūzikas disks ar “Viegli”, “Prāta vētra” vai citām, apdāvināmajam mīļām dziesmām būs laba izvēle vienmēr, pie nosacījuma, ka viņam ir cd atskaņotājs.

12. Ģimenes foto kalendārs

Internetā Tu vari apsūtīt kalendāru, kurā būs iekļautas tevis izvēlētās fotogrāfijas un atzīmēti īpaši svarīgie datumi (dzimšanas dienas, vārda dienas, kāzu dienu, skolas beigšanas datums u.c.). Kalendārs tiek sagatavots 2 – 5 darba dienu laikā, taču pirms svētkiem ir iespējamas rindas.

13. Brauciens ar suņu pajūgu 

Haskiji un suņi kopumā ir iecienīts pārvietošanās veids tālāk uz ziemeļiem dzīvojošām tautām. Ja dāvanas saņēmējam patīk suņi, tad viņam patiks arī brauciens suņa pajūgā. Maksa par braucienu atkarīga no tā ilguma un izvēlētā pakalpojumu sniedzēja. Piedāvājums ir salīdzinoši plašs un pieejamas arī dāvanu kartes.

14. Grāmata pētniekiem vai romantiķiem

Grāmatu cenas un piedāvājums šobrīd ir kļuvis galvu reibinošs. Ikvienā grāmatnīcā vari atrast visdažādāko literatūru, taču ir svarīgi zināt, ko tieši pirkt. Ziemassvētku dāvanas vari pirkt ne tikai grāmatu veikalos, bet arī antikvariātos (lētāk un retākas), grāmatu apmaiņas servisā (ibook) vai kādā no ārzemju interneta veikaliem.

15. Konfektes iepakojumā 

Ar konfektēm nevienu nepārsteigsi, bet, ja dāvanu iegāde ir novilkta līdz pēdējam brīdim, tad vari nopirkt arī konfekšu kārbu veikalā. Ja iepakosi skaisti, iespējams, ka tiks cauri sveikā.

16. Puzle

Puzle jeb “lauznīši” 90-tajos gados bija viena no vispirktākajām dāvanām, taču tagad popularitāti lielā mērā ir zaudējusi. Tajā pašā laikā joprojām ir cilvēki, kas būs ļoti priecīgi saņemot dāvanā puzli vismaz ar 1000 gabaliņiem. Ja nopirksi pārāk grūti saliekamu puzli, iespējams, ka būs jāpalīdz ar salikšanu.

17. Delikatešu izlase

Mīlestība iet caur vēderu, tādēļ daudzi vīrieši priecāsies saņemt dāvanā īpašu desu, sieru izlasi vai garšvielu komplektu. Vēl lielāks prieks būs tad, ja tas ir viņa iemīļots kārums, ko viņš varēs apēst pilnīgi viens pats.

18. Brauciens ar vučko 

Siguldas bobsleja trase piedāvā interesantiem nobraukt ar vučko – no paralona matračiem sašūtu gultu ar augstām malām. Tajā var sasēsties daudzi braucēji vienlaikus un brauciens ir salīdzinoši drošs.

19. Panna – katls

Ir maldīgs priekšstats, ka mājsaimniecībā noderīgas preces ir pašas sliktākās dāvanas. Čuguna panna, sviestmaižu tosteris vai katls var būt laba dāvana tiem, kam patīk gatavot, bet nekad nesanāk atcerēties to nopirkt. Ideālā gadījumā pieliec klāt (a)antikvariātā nopirktu pavārgrāmatu ar senām receptēm vai (b) ģimenes pavārgrāmatu – grāmatu ar tīrām baltām lapām, kur paši sarakstīsiet savas ģimenes mīļākās receptes.

20. Ziemassvētku egle –  rotājumi – personīga ierašanās

Daudzas ģimenes Latvijā dzīvo šķirti. Vecāki pelna naudu ārzemēs, bērni dzīvo pie vecvecākiem. Varianti ir dažādi, bet, ja esi viens no tiem, kas ir tālumā, ierodies Ziemassvētku vakarā ar eglīti vai rotājumiem un pārsteidz visus nesagatavotus. Personīga ierašanās atsvērs jebkuras dāvanas, bet būtu labi, ja arī tās būtu līdzi

C. Ziemassvētku dāvanas 20 EUR – 40 EUR vērtībā

21. a. Pašradītas rotas

Daudzi (vairāk gan laikam daudzas) jau būs apmeklējuši kādus no rokdarbnieku kursiem, kuros apguvuši dažādas jaunas metodes, kā izgatavot rotas no pērlītēm, atlasa audumu rotas, adītus volānus un daudz citu burvīgu brīnumu. Tad nu gaidāmos apdāvināšanas brīžus izmanto kā iemeslu, lai šīs zināšanas neaiziet zudībā. Pat, ja Tava rota būs tikai kā dāvanas daļa, vai pat tikai kā iesaiņojuma sastāvdaļa, tā radīšana būs kā apliecinājums, ka esi par dāvanu ilgāk domājis nekā 15 minūtes, kamēr to nopirki lielveikalā un lūdzi to skaisti pārdevējai iesaiņot. Turklāt esi radoša – izgatavo rotu domājot par saņēmēju –  un tā noteikti būs īpaša, bet tas tiek novērtēts vienmēr.

21.b. Atjauno/izkrāso veco

Reizēm nemaz nav jādāvina kaut kas jauns. Varbūt Tavs tuvais cilvēks daudz vairāk priecasies par to, ka kāda viņam tuva lieta iegūs tā saucamo “otro elpu”. Un šeit jau Tu pats zināsi kas tas varētu būt. Bet ja alksti, lai kāds pasaka priekšā, tad šeit varianti: atjaunotas vecās fotogrāfijas, savestas kārtībā dārguma lādītes, foto rāmīši, kumodītes ( dekupētas, nolakotas, restaurētas), mīļākais nazis ieguvis jaunu spalu, mīļākā ( izdilusī) jaka ieguvusi jaukus angļu tipa ielāpus, kuru pēc tam vairs nav kauns nēsāt sabiedrībā. Teorētiski šos pēdējos divus punktus varam pievienot arī mazbudžeta sarakstam, ja Tev ir attiecīgās prasmes un izejmateriāli. Tomēr pieredze rāda, ka paštaisītas lietas aizņem ne tikai vērtīgo laiku. Radot dāvanas, cilvēki mēdz aizrauties ( jo pašiem tas sagādā prieku), kā ietekmē izmaksas vairs nerēķinām līdzi un sanāk dārgāk nekā iepriekš plānots.

22. Kultūras pasākumu apmeklējums

Vienkāršāk sakot – biļetes uz teātri, koncertu utt. Šeit variācijas var būt dažādas, ja dāvana jāsagādā ģimenes cilvēkam, apsver iespēju sūtīt visu ģimeni kopā uz pasākumu – leļļu teātris, cirks vai kāds svētku koncerts.

Papildus vērtību dāvanai piedosi, ja kopā ar biļeti uzdāvināsi iespēju ar Tevi pašu pavadīt laiku pirms un pēc pasākuma kefetērijā un pastaigā pa sniega piesnigušo un lampiņu izrotāto parku.

23. Dāvanu karte/nauda

Bezpersoniski un tomēr – noderīgi!

24. Galvenais, ka kājas siltas – čības

Salīdzinoši daudziem cilvēkiem bieži ir aukstas pēdas vai plaukstas. Ja viņi Ziemassvēktu dāvanā saņems mīkstas, siltas čības, tad vari būt droša, ka to novērtēs. Par labām čībām priecāsies arī tie, kam mājās ir auksta grīda vai arī vienkārši nav ierasts staigāt tikai ar zeķēm vai basām kājām.

25. Galda spēles vakaram ģimenes un draugu lokā 

Padomju laikos bija Cirks, Riču Raču, Monopols un Dambrete. Šodien piedāvājums ir kļuvis daudz plašāks un to ir vērts izmantot. Alias, Genial, Catana, Carcasonne, Upwords, Thurn and Taxis, Labirinth. Ja Tev šie nosaukumi neko neizsaka, neuztraucies. Gan grāmatnīcās, gan specializētajos spēļu veikalos, gan internetā vari iegādāties šīs un vēlcitas spēles. Pērkot spēli, pievērs uzmanību norādītajām vecuma grupām. Nav jēga pirkt trīsgadniekam spēli, kas paredzēta no 12 gadu vecuma. Tajā pašā laikā pastāv liela varbūtība, ka jau pēc pāris reizēm 12-gadnieks būs labāks spēlmanis nekā viņa vecāki. Ja spēle kādā gadā ir kļuvusi par gada labāko spēli vai vismaz nominēta šādai balvai (rakstīts uz kastes), tad vari pirkt to droši – būs laba.

26. Cepure vai šalle

Cepures un šalles ir dažādas. Ideāli, ja patīkamais tiek apvienots ar lietderīgo un cepure ir ne tikai skaista, bet arī silda galvu un pasargā ausis no auksta vēja. Sievietēm cepures nekad nevar būt par daudz, bet arī vīrieši, kas matos neliek želeju priecāsies par cepuri, kas viņiem piestāvēs un palīdzēs ilgāk iztikt bez slimošanas. Ar šallēm ir līdzīgi, taču, ja nezini kādu pirkt, iegādājies klasiski pelēku vai melnu, ko var sakombinēt gan ar mēteli, gan sporta jaku.

27. Gultas veļa vai spilvendrāna

Bieži vien, lielas grūtības izvēlēties piemērotu dāvanu ir tieši vecākiem. No vienas puses, viņiem viss jau ir un zini, ka viņi priecāsies par jebko, ko uzdāvināsi. No otras puses, gribās uzdāvināt kaut ko, kas ir noderīgs un tiešām jēdzīgs. Gultas veļa daudziem glabājas 10 – 20 gadus un tiek izmesta tikai tad, kad ir vairākas reizes lāpīta. Saņemt Ziemassvētkos vai dzimšanas dienā gultasveļu būs priecīgi ikviens vecāka gadagājuma tuvinieks, bet jaunieši vai bērni varētu nenovērtēt.

28. Fondī komplekts

Tu nezini, kas ir fondī ? Iedomājies katliņu uz nelielām kājiņām un apakšā tam īpašā paliktnī ievietotu sveci vai spirta lampiņu – tas ir fondī jeb fondjū. Praksē pastāv divu veidu fondī – siera (populārāks) un šokolādes. Abos gadījumos produkti tiek kausēti, pievienojot nedaudz eļļu vai alkoholu. Pēc tam, izmantojot nelielus iesmiņus, sierā vai šokolādē tiek mērcēti augļi, gaļa, grauzdēta maize vai jebkas cits, kas pašiem garšo. Diemžēl siera fondī labāk der speciālie sieri, kas labāk kūst, bet ir daudz dārgāki. Nokārt galvu gan nav vērts, jo no pieredzes varu teikt, ka der arī krievijas siers un holandes siers. Fondī trauka lietošana ir vesels pasākums, tādēļ to viegli var padarīt par ģimenes vai draugu kopā sanākšanas neatņemamu sastāvdaļu. Meklē – trauku veikalos, antikvariātā vai lētāk internetā.

29. Rotas un amuleti

Iespējams, sanāk nedaudz atkārtoties, taču rotas patīk visām sievietēm. Atkarībā no maciņa biezuma vari atrast visplašāko piedāvājumu. Ja gribi oriģinālu Ziemassvētku vai Valendīndienas dāvanu, nopērc dārgakmeni, kas nes valkātājam veiksmi, naudu, mīlestību. Meklē – dāvanu veikalos vai krišņu veikalā uz Kr. Barona ielas, Rīgā.

30. Laikraksta, žurnāla abonements

Dāvana nav oriģināla un uzreiz nav sataustāma, bet žurnāla vai laikraksta abonements var būt laba dāvana. Sevišķi, ja domā par vecvecākiem vai tuviniekiem ar ko īpaši nekomunicē. Pašreizējos apstākļos daudziem ienākumi ir sarukuši un nākas atteikties no gadiem lasītas preses. Tu vari nodrošināt līdzšinējo ieradumu turpināšanu. Lai dāvana būtu skaistāka, iepako to šokolādes konfekšu kastē vai kādā neparastā iepakojumā, kas uzreiz neļauj saprast, kas tiek dāvināts.

Teorētiski arī bērniem vari uzdāvināt Ķepainīti, Zīlīti vai Ezi, bet maz ticams, ka tā būs bērnu sapņu dāvana, lai arī noderīga.

D. Ziemassvētku dāvanas 40 EUR – 100 EUR vērtībā

31. Smaržas

Sievietes dievina smaržas, bet ir daļa vīriešu, kas arī bez tām nevar iztikt. Tiesa, ir kāds āķis – nopirkt smaržas citam ir ārkārtīgi grūti. Vienīgais risinājums – iepriekšēja iztaujāšana vai jaunas, tieši tādas pašas smaržas iepakojuma nopirkšana. Pēdējā gadījumā gan sajūsma nebūs ne tuvu tik liela kā tad, ja būs uzdāvināta kārotā, vēl neizmēģinātā smarža. Latvijas veikalos piedāvātās smaržas parasti ir ļoti dārgas. Lētāk tās vari iegādāties – uz Tallink kuģa (braucot atpakaļ pēdējās stundās ir papildus atlaide), lidostas taxfree zonā, atrodoties ceļojumā citā valstī vai internetā. Ja plāno pirkt internetā, pievērs uzmanību piegādes termiņiem un tam, lai pārdevējs būs uzticams.

32. Spa masāža, ajurvēdas masāža 

Laba masāža ir zelta vērta un par to priecājas ikviena sieviete. Šāda dāvana patiks arī vīrietim, pie nosacījuma, ka viņš strādā sēdošu darbu vai vismaz reizi pa reizei sūdzās par sāpēm mugurā. Masāžas salonos vai internetā vari nopirkt dāvanu kartes gan vienas masāžas, gan vesela masāžu kursa apmeklējumu sērijai. Cena var svārstīties robežās no dažiem desmitiem eiro vienkāršai masāžai, līdz vairāk kā simts eiro, ja izvēlēsies dāvināt vairākas procedūras.

33. Mākslas priekšmeti

Neilgi pirms Ziemassvētkiem Mākslas akadēmijā tiek rīkota jauno mākslinieku darbu izpārdošana. Protams, liela daļa šo priekšmetu ir pārvērtēti un nav nekas vairāk kā studenta pirms miega improvizācija, bet ir kāds āķis. Iespējams, ka pēc 10 – 20 gadiem kāds no šiem jaunajiem censoņiem būs slavens un viņa darbi maksās n-tās reizes vairāk. Ja studenta veikums ir gaumīgs, iespējams, ka ir vērts riskēt un kaut, ko nopirkt. Pārējā laikā dāvanas mākslas cienītājiem vari atrast mākslas salonos, gadatirgos vai pat sludinājumu portālos.

34. Jubilejas monētas

Ko uzdāvināt cilvēkam, kam viss jau ir. Gan nauda, gan sadzīvē noderīgi priekšmeti, gan viss hobijiem ? Atbilde – vēl vairāk naudu. Latvijas banka piedāvā iegādāties jubilejas monētas un to kolekcijas. Šāda dāvana, lai arī neatbilst Ziemassvētku garam atsevišķos gadījumos var izrādīties noderīga, taču labāk to dāvināt dzimšanas dienā.

35. Ekskursija 

Ikdienā pārvietojoties ar auto, brauciens ar vilcienu vai autobusu ir eksotika. Nopērc dāvanu karti braucienam uz pretējo Latvijas malu vai Igauniju. Ekskursija aizņems 1 – 2 dienas. Tas būs nogurdinoši, bet, ja būsiet kopā, būs arī interesanti. Atceries skolas ekskursijas ? Interesantāk par pašu ekskursiju bija braukt visiem kopā, stāstīt jokus, ēst maizītes un vienkārši priecāties.

36. Alkohols + termoss

Stiprajiem dzērieniem Ziemassvētkos būtu jāmet līkums un arī ikdienā nebūtu vēlams dāvināt tuviniekiem šņabi, viskiju vai brendiju. Izņēmums – tev patīk skatīties, kā dāvanas saņēmējs dejo piedzēries. Visos citos gadījumos labāka dāvana vīrietim ir termoss + karstvīns vai balzams un upeņu sula. Saprātīgās devās alkohols ir pieļaujams, bet, ja ir izvēles iespēja šāda dāvana varētu būt piemērotāka dzimšanas dienā, vārda dienā vai armijas dienā.

37. Kosmētika

Sievietēm kosmētika nekad nevar būt par daudz. Acu zīmuļi, lūpu krāsa, skropstu tuša, rūžs, acu ēnas, ādu mīkstinošie krēmi – pat šie sīkumi ir salīdzinoši dārgi un uz to iegādi ikdienā reizēm tiek ekonomēts. Tajā pašā laikā sievietēm ļoti patiks Ziemessvētku dāvanās saņemt dabīgu kosmētiku, kas nekaitē ādai un liek justies skaistākām. Pat, ja tās ir tikai iedomas vai placebo efekts, kādēļ gan neuzdāvināt kosmētiku, ja tas liek dāvanas saņēmējai justies labāk ?

Dāvināt kosmētiku vīrietim var, taču nevajag brīnīties, ja viņš par to nebūs sajūsmā. Iespējams, centīsies smaidīt un teiks paldies, bet līdz galam īsti tas, tomēr nebūs.

38. Kursi un nodarbības

Latvijas iedzīvotāju radošumam nav robežas un kursi ir visdažādākie. Gan tradicionālie – autoskolas kursi vai valodu kursi, gan mazāk dzirdēti kursi – joga, meditācija, dekupāža, rokdarbi, fotokursi, šūšanas kursi, sporta zāles abonements, deju kursi, jūras laivu (kajaku) un alpīnisma kursi. Iespējas ir visplašākās. Atliek tikai ļaut vaļu fantāzijai un, ja maciņš un laiks atļauj varbūt vērts iet uz nodarbību kopā ar dāvanas saņēmēju. Abi jutīsieties drošāk un, kas to, lai zina, kur dzīve jūs pēc tam aizvedīs.

39. Lielā pasaules karte

Padomju gados gandrīz katrā mājā bija lielā PSRS politiskā karte. Laiki ir mainījušies un savienība ir izjukusi, bet kartes patīk ikvienam. Tu vari nopirkt gan politisko karti, gan fizģeogrāfisko, gan tādu, kurā var iespraust karodziņus katrā valstī, kas apmeklēta. Pats galvenais – skatīšanās uz karti (uz globusu mazāk) paplašina apvārsni, ļauj domāt par jauniem ceļojumiem un jauniem mērķiem. Lai arī mums reizēm liekas, ka Latvija ir pasaules centrs, raugoties uz karti varam ātri apjaust, ka ikdienas problēmas nav nozīmīgas un tur ārā ir pasaule cita.

40. Romantiskas vakariņas diviem

Būsim godīgi dāvana divām personām, no kurām viens no lietotājiem būsi Tu nav ideāla dāvana. Pirmkārt, tas nav godīgi, otrkārt, dāvanas vērtība jādala ar divi vai pat trīs ( ja apēd lielāku porciju nekā otra puse ).

E. Dāvanas Ziemassvētkos virs 100 EUR

Tradicionāli ziemas saulgrieži ir ģimenes svētki un apdāvināšanai būtu jābūt tikai simboliskai. Tomēr, ja uzskati, ka kārtīgas Ziemassvētku dāvanas sākas tikai no 50 ls un vari to atļauties, tad iespējas kļūst praktiski neierobežotas.

 41. Dārglietas

Zelta auskari vai ķēdīte 50 Ls vērtībā nebūs īpaši liela, taču, ja iepriekš neesi izcēlies ar šādām dāvanām, tad tā viennozīmīgi tiks novērtēta un liks dāvanas saņēmējai samulst. Izņēmums – zelta nepanesamība. Ir cilvēki, kuriem zelts izraisa niezi, atstāj sarkanus pleķus un gluži vienkārši liek justies nepatīkami. Ja dāvanas saņēmējs iepriekš nekad nav redzēts lietojam zeltu, iespējams, ka tam ir kāds nopietns pamats. Vīriešiem var dāvināt sudraba ķēdīti vai kādu no senām, baltu rotām ar ādas siksnu.

42. Lidojums ar paraplānu 

Vairākas firmas šobrīd piedāvā 20 – 60 minūšu lidojumus virs Rīgas vai citām vietām Latvijā. Ja vēlies parādīt zemi no putna lidojuma, šī varētu būt laba izvēle, jo starpvalstu lidmašīnas parasti lido daudz augstāk.

43. Ceļojums uz siltām zemēm

Nekas nav tik patīkams, kā aukstā ziemas dienā iekāpt lidmašīnā kažokā, bet izkāpt no tās šortos vai īsā, vasarīgā kleitiņā. Ziemassvētku brīvdienas Āzijā, Karību saslās vai Ēģiptē ļaus iegūt vasarīgu iedegumu un pārvarēt ziemas depresiju. Iespējams, ka šādu dāvanu vēlētos saņemt ikviens, kas ver vaļā savu dāvanu kastīti.

44. Sadzīves tehnika, elektronika

Veļasmasīna, ledusskapis, boileris, jauna plīts. Noderīgas lietas, taču Ziemassvētku dāvanās labāk iekļaut fotoaparātu, videokameru, jaunu mobilo telefonu, portatīvo datoru, mūzikas atskaņotāju vai citas tam līdzīgas preces. No otras puses, cilvēki ir dažādi un reizēm tieši jauna veļasmašīna var izraisīt daudz lielāku sajūsmu nekā spoguļkamera ar 20 megapikseļu izšķirtspēju.

Ziemassvētki ir pateicīgs laiks, lai apdāvinātu arī sevi. Uzdāvini sev, ko sirds kāro.

45. Ģimenes fotosesija

Fotogrāfi Latvijā ir daudzi un daļai no tiem ir arī savas fotostudijas. Bērnu fotogrāfi, kāzu fotogrāfi, pasākumu fotogrāfi – visi šie darboņi, lielākoties, piestrādā arī kaut kur citur, bet fotosesijas rīko brīvajos brīžos. Vēlies iemūžināt bērnus, kamēr tie mazi vai uzvilkt neparastas drēbes ? Fotosesija ir pasākums visai dienai un, ja pieliek klāt pusdienas restorānā, tad brīvdiena ir lieliski aizpildīta.

46. Slēpes vai snovborda dēlis

Pēdējos gados ziemas kļūst aizvien garākas un sniegotākas. Slēpošana ar distanču slēpēm vai slaloma slēpēm var dot neaprakstāmu gandarījumu. Turklāt ar distanču slēpēm daudzos gadījumos var slēpot arī darba dienu vakaros. Ja dāvanas saņēmējs ir aktīva dzīvesveida piekritējs, slēpes vai snovborda dēlis Ziemassvētkos būs laba izvēle.

47. Iebūvējamā pirts

Liels dzīvoklis, liela māja, brīvas telpas. Nezini kā tās izmantot ? Nopērc iebūvējamo pirti, saunu. Pietiks, ja ir brīvi daži kvadrātmetri. Protams, elektrības rēķins ievērojami pieaugs, taču, kur gan var vēl labāk sasildīties kā pirtī, savā paša mājā.

48. Lidojums ar gaisa balonu 

Ziemā ir auksti un gaisa baloni nelido, taču drīz būs pavasaris un tad šāda izklaide būs tieši laikā. Lai dāvana būtu taustāmāka vari pielikt klāt DVD ar instrukcijām vai piedzīvojumu filmu, kurā darbība noris gaisa balonā.

49. Sniega motocikls 

Kādēļ brist pa sniegu ar kājām, ja daudz ātrāk uz priekšu var tikt ar sniega motociklu ? Šāda dāvana Ziemas saulgriežos noderēs tiem, kas dzīvo lauku mājās, kur ceļu tīra reti, bet paši ir pietiekami jauni, lai varētu moci arī vadīt.

50. SPA diena skaistumkopšanas salonā

Skaistumkopšanas procedūras var būt neticami dārgas. Ja uzskati, ka sieva, draudzene, māsa vai māte varētu būt pelnījusi uzlabot savu izskatu un pašsajūtu, iztērējot ļoti daudz naudu, iespējams, ka pilna spa programma kādā no Rīgas saloniem varētu būt piemērotākā.

Kopumā dāvanas var būt ļoti dažādas un šeit minētas tikai dažas no tām. Tas, vai dāvana sasniegs savu mērķi un padarīs saņēmēju priecīgāku ir lielā mērā atkarīgs no tā, cik labi viņu pazīsti. Viens priecāsies par smaržīgām piparkūkām vai pīrāgiem ar neparastiem pildījumiem. Savukārt citam prieku nesagādās pat ceļojums uz Ēģipti. Ziemassvētki ir laiks, kad būtu jādomā ne tikai par sevi un tuvākajiem, bet arī par visiem citiem cilvēkiem, kam ir paveicies mazāk kā Tev. Ja lasi šīs rindas, Tu jau esi viens no nedaudzajiem pasaules iedzīvotājiem, kas ir pietiekami bagāts, lai varētu atļauties sēdēt pie datora. Ja vēlies palīdzēt citiem, ziedo naudu, segas, nevajadzīgās drēbes labdarības organizācijām vai piesakies tur par palīgu.

Raksts tapis sadarbībā ar www.visasdavanas.lv

13631507_1220485064638217_4086509560668137534_n

Avots: pok.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment