Izrādās, ka gandrīz 90% cilvēku virtuvē ēdiena gatavošanas procesā pieļauj dažas tipiskas kļūdas. To dēļ ēdieni var neizdoties vai iznākt ne tik garšīgi, kā mēs vēlētos.
Kādas ir visbiežāk sastopamās kļūdas, ko cilvēki pieļauj gatavošanas laikā – lasiet mūsu materiālā zemāk.
Sastāvdaļu “vērtēšana”
Lielākā daļa cilvēku pieļauj šo kļūdu. Mēs kaut kur videoklipā ieraugām recepti, un ķeramies pie garšīga ēdiena pagatavošanas.
Taču procesā izrādās, ka mums nav pietiekami daudz sastāvdaļu. Mēs domājam, ka varam iztikt bez tām. Taču pat viens grams kādas garšvielas trūkums, kas minēta receptē, var sabojāt jūsu kulinārijas šedevru vai padarīt to nepilnvērtīgu.
Nepareiza naža ņemšana
Vēl viena šķietami neliela, bet svarīga kļūda, ko pieļaujam virtuvē.
Kad skatāmies kādu recepti Facebook vai Instagram, ir vērts pievērst uzmanību tam, kāda izmēra un asuma nazi izmanto šefpavārs video.
Galu galā, lai ēdiens izskatītos tikpat apetīti rosinošs kā video, ir vērts izvēlēties atbilstošu virtuves nazi katram produktam, kas tajā tiek izmantots, – tie ir atšķirīgi zivīm, sieram, gaļai utt.
Nepareiza rīsu skalošana
Rūpīgi un vairākas reizes noskalojiet rīsus! Ūdenim jāpievieno sāls.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- CSDD svētku laikā būs mainīti darba laiki: 4 dienas gan tehniskās apskates, gan klientu centri būs slēgti
- Pabalsti un pārrēķini 2026.gadā – tiek atgādinātas kādas būs izmaiņas sociālajā jomā
- Baiļu diena, 19. decembris: kāpēc nevajadzētu apmeklēt, uzņemt svešiniekus pie sevis mājās
- TESTS. Izvēlies sniegpārsliņu un uzzini, ko Uguns Zirgs tev patiesībā atnesīs 2026. gadā
- Kā pareizi laistīt Ziemassvētku kaktusu ziemā: galvenais kārtīgas augšanas un ziedēšanas noslēpums
- Rīgas lielveikala pārdevēja ”pačukstēja” kurus produktus labāk pirkt pēc Jaunā gada nevis decembra vidū












