6 lietas, ko uz paģirām noteikti nevajag ēst!

Vēl vairāk alkohola

Lāpīšanās nav tas labākais risinājums. Tas varbūt nedaudz uzlabos pašsajūtu, taču papildus alkohols vēl vairāk apgrūtinās organismu un rezultātā tu jutīsies vēl sliktāk.

Ātrās uzkodas

Pēc dzeršanas visas nakts garumā tā vien kārojas apēst kādu burgeru, taču tev jāspēj tam pretoties. Taukaini ēdieni ir sliktākā izvēle, kādu var izdarīt. Tas tāpēc, ka alkohols organismā tiek pārstrādāts līdzīgi kā tauki un kamēr tas ir aizņemts ar alkohola pārstrādi, tauki tiek nobīdīti malā. Abus vienlaicīgi nevar pārstrādāt.

Brokastu sviestmaizes

Sviestmaizes arī nav tas labākais risinājums, pat ja tās vienmēr bijušas tavā brokastu ēdienkartē. Labāk izvēlies ceptas olas ar tostermaizi vai kartupeļiem, jo tad vismaz uzņemsi tās uzturvielas, kuras organismam patiešām vajag. Piemēram, bekons, olas un siers satur veselai dienai nepieciešamo piesātināto tauku daudzumu.

Apelsīnu sula

Ja tev nav gremošanas problēmu un kuņģis strādā nevainojami, tad vari to dzert. Taču, ja vēders kārtējo reizi sāk streikot, tad turies no apelsīnu sulas pa gabalu, jo citronskābe tev nepavisam nenāks par labu.

Daudz gaļas

Ja ap pusdienlaiku tev sāk gribēties gaļu, tad labāk pietaupi to citai dienai, ja vien nevēlies vēl lielākas galvassāpes. Sāpes kļūs vēl stiprākas, ja uzņemsi tikai olbaltumvielas un ēdienkartē neiekļausi ogļhidrātus, jo alkohols pazemina cukura līmeni asinīs.

Vairākas kafijas krūzes

Labā ziņa ir tā, ka nav vajadzīgs atteikties no kofeīna, ja tevi moka paģiras. Vari dzert pat stipru kafiju, taču kofeīna daudzums nedrīkst pārsniegt 300 mg dienā jeb vienu līdz divas kafijas krūzes, jo liels kafijas daudzums atūdeņos organismu un pasliktinās tavu pašsajūtu.

Lūk, ko var dzert un ēst, lai justos labāk!

Sporta dzērieni un kokosriekstu ūdens

Sporta dzērieni, kuru sastāvā ir elektrolīti, noteikti uzlabos tavu pašsajūtu. Tāpat palīdzēs arī kokosriekstu ūdens, jo tev noderēs papildus kālijs. Ieteicams izvēlēties tādu, kas satur daudz nātrija, jo tas palīdzēs noturēt organismā ūdeni.

Brokastu pārslas

Kvalitatīvas un veselīgas brokastu pārslas palīdzēs cīnīties ar slikto pašsajūtu, jo tajās ir B vitamīns un cinks, kas tiek pazaudēti alkohola pārstrādes procesā.  Ja tev ir zems cukura līmenis asinīs (kas pazeminās alkohola lietošanas ietekmē), tad brokastu pārslas, piens, un banāns būs perfekta maltīte, lai uzlabotu pašsajūtu, kā arī uzņemtu šķidrumu.

Avots: www.thrillist.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment