6 noderīgi produkti, kurus tu nez kāpēc izmet

  • Melones sēkliņas

Parasti tu tās izmet, kad sagriez meloni, bet zināji, cik daudz tajās ir olbaltumvielu, šķiedrvielu un vitamīns E un magnija.

Kā izmantot: Uzcep tās cepeškrāsnī un aplej nedaudz ar olīveļļu, lai iegūtu pilnvērtīgi visus vitamīnus.

  • Sīpola miza

Pazemina asinsspiedienu un palīdz stiprināt imūnsistēmu. 

Kā izmantot: Pievieno zupā vai buljonā garšai, bet kad zupa gatava izņem un izmet.

  • Arbūza mizas

Satur aminoskābi citrulīnu, kas uzlabo asinsriti.

Kā izmantot: Sasmalcināt blenderī kopā ar visu arbūza mīkstumu, zemenēm un nelielu daudzumu apelsīnu sulas, lai iegūtu atsvaidzinošu smūtiju.

  • Brokoļu lapas

Trīskāršs ieguvums no vitamīna A, C vitamīna un kalcija.

Kā izmantot: Sagriez un noliec karstā vietā kopā ar ziedkāpostiem.

  • Apelsīnu miza

Apelsīnu miza satur daudz šķiedrvielu un C vitamīnu. 

Kā izmantot: Sarīvē un pievieno ceptai vistai vai zivij.

  • Biešu stublāji

To spilgti sarkani-violetā krāsa saka par tik ļoti noderīgajām vielām, kas cīnās ar antioksidantiem – karotinoīdiem. Tajos arī ir ļoti daudz K vitamīna, kas nepieciešams kaulu veselībai.

Kā izmantot: Sautē kopā ar sēnēm un sīpoliem, lai iegūtu skaistu garnējumu.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment