6 pieklājīgas lietas, kuras cilvēki vairs diemžēl nedara

Nav būtiski vai tu esi jauns pusaudzis vai vectēvs trīs mazbērniem, bet tu noteikti esi pamanījis, ka sabiedrība kļūst arvien nepieklājīgāka un nelaipnāka. Bērnībā, kad nācās saskarties ar pieaugušajiem, tad nedrīkstēja viņus uzrunāt “uz tu”, bet gan “jūs”. Un kur nu vēl iztikt bez “lūdzu” un “paldies”? Bez šiem vārdiem tava ikdiena nemaz nebija iedomājama. Cilvēki noslēdzas savā pasaulē un sāk aizmirst manieres. Ko mēs jau tagad esam paspējuši aizmirst?

Pārvācies uz jaunu dzīves vietu

Tu plāno dzīvot šajā dzīvoklī ilgāku laika periodu, tad tas ir tikai loģiski un pieklājīgi doties un iepazīties ar kaimiņiem. Nav nepieciešams veidot draudzības saites, bet esiet vismaz pieklājīgi!

Sabiedriskā transporta sēdvieta

Esi priecīgs, ka tev nav problēmu nostāvēt, jo tu sēdi tikai ieraduma vai slinkuma pēc. Piedāvā savu vietu kādam vecākam cilvēkam vai tādam, kurš izskatās ļoti saguris. Tev pateiksies un tu pats sajutīsies labāk.

Sniedz pienācīgu atbildi

Tu esi uzaicināts uz dzimšanas dienu, “varbūt ieradīšos” NAV pietiekami laba atbilde. Izvērtē vai tu vēlies doties vai nē un sniedz konkrētu atbildi, pēc tam arī to izpildot.

Tu esi “šeit un tagad”

Tu pēc ilga laika esi saticies ar saviem draugiem, tāpēc velti viņiem savu nedalītu uzmanību, nevis skaties un pēti sava telefona ekrānu.

Durvju pieturēšana

Izejot pa durvīm, pieturi tās nākamajam cilvēkam, ja viņš ir ļoti netālu no tevis. Tas neprasa lielu piepūli un tas ir patīkams žests it īpaši no sveša cilvēka.

“Vienmēr laipni!”

Šis vārdu savienojums ir aizmirst, jo tas ir aizvietots ar “lūdzu” vai “nav par ko”. Bet sakot “vienmēr laipni”, tu cilvēkam “sūti” pavisam citu ziņu, tas ka tev saskare ar otru cilvēku bija patīkama un jauka.

Avots: huffingtonpost.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment