6 skumji fakti, par kuriem Tu nenojaut

  1. Eiropas govis ir turīgākas par 1.2 miljardiem nabadzīgāko pasaules iedzīvotāju

Viena govs no Eiropas savienības subsīdijām vienā dienā saņem aptuveni 2 eiro dienā, kas ir vairāk nekā saņem 1.2 miljardi pasaules iedzīvotāju.

govs

  1. Lielais baltais vienradzis ir praktiski izmiris

Pasaulē ir atrodams vairs tikai viens lielais baltais vienradzis, kurš ir tēviņš, bet viņš ir pārāk vecs, lai spētu pāroties un radītu pēcnācējus.

degunradzis

  1. Vecums sākas pēc 27 gadu sasniegšanas

Virdžīnijas universitātes pētnieki ir atklājuši, ka spriestspēja, domāšanas ātrums un pielāgošanās spējas krasi samazinās, kad tiek sasniegts 27 gadu vecuma slieksnis.

27 gadi

  1. Aptaukošanās ir lielāka globālā veselības problēma nekā bads

Apkopojot statistiku par veselību apkārt pasaulei, zinātnieki ir nonākuši pie secinājumiem, ka bērnus daudz vairāk ietekmē aptaukošanās, nekā infekciju slimības un bads. Globāli aptaukošanās ir pieaugusi par 82%, pēdējo 20 gadu laikā, neskaitot Sahāras dienvidu reģionu, Āfrikā.

obesity

  1. Desmitā lūgtākā lieta Ziemassvētku vecītim ir “tētis”

Kamēr X-box un poniji stabili ieņem pirmās vietas bērnu vēlamo dāvanu sarakstā, tikmēr 10. vietu iegūst, sirdi aizkustinoša vēlēšanās- lūgums pēc tēva.

santa claus

  1. Mēs neapzināti pārliecināti ticam, ka sliktas lietas notiek tikai ar sliktiem cilvēkiem

Mēs visi, loģiski spriežot, saprotam, ka nelaimes gadījums var notikt ar ikvienu no mums un tam nebūs ne iemesla, ne “augstākas sūtības”. Bet ir pierādīts, ka cilvēkiem patīk ticēt un redzēt, kā sliktas lietas notiek ar sliktiem cilvēkiem, jo “viņi paši to ir pelnījuši”.

bad things

Avots: i100.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment