7 iemesli, kāpēc košļājamā gumija ir kaitīga veselībai – #5 ir īpaši svarīgi!

 

2. Košļājamās gumijas lietošana liek vairāk našķēties

Lai arī košļājamā gumija bieži vien tiek lietota, lai samazinātu apēstā ēdiena daudzumu, tā var iespaidot to, kāda veida ēdiens nonāk tava organismā. Košļājamās gumijas garša liek tīkot pēc sāļiem un saldiem ēdieniem, tajā pašā laikā liekot veselīgai pārtikai, tādai kā augļi, garšot rūgtai.

3. Košļājamā gumija var izraisīt žokļa locītavas bojājumus

Ja tu vienā žokļa pusē pārtiku košļā biežāk nekā otrā pusē, tad tev ir paaugstināts risks iegūt šo locītavu bojājumu. Turklāt pārāk ilga košļāšana izraisa galvas, zobu un ausu sāpes.

4. Košļājamās gumijas košļāšana saistīta ar zarnu trakta un gremošanas problēmām

Lai arī tu to nezini, bet košļājot cilvēks ieelpo vairāk gaisa nekā normālos apstākļos. Liekais gaiss var izraisīt grēmas vai citas gastroenteroloģiskas problēmas.

5. Košļājamā gumija, kas nesatur cukuru, tik un tā var izraisīt zobu bojāšanos

Košļājamā gumija bez cukura, tāpat kā diētiskie saldinātie dzērieni, satur mākslīgos saldinātājus, kas ir tikpat kaitīgi, ja pat ne kaitīgāki par cukuru. Sintētiskās sastāvdaļas ir spējīgas sabojāt zobus satraucoši ātri. Turklāt mākslīgie saldinātāji visai ātri nonāk tavā ķermenī, uzsūcoties caur vaigu iekšpusi.

Lasi vēl: Cik bieži dienas laikā vajadzētu doties uz tualeti: noskaidro, vai ar tavu veselību viss ir kārtībā!

6. Košļājamā gumija tiek izgatavota no aitu blakusproduktiem

Lielākā daļa košļājamo gumiju satur lanolīnu, tā ir dzeltena, taukaina, abrazīva viela, kas kļūst mīksta, to košļājot. Lai arī lanolīns nav kaitīgs cilvēka veselībai, tas, ka šī viela tiek izgatavota no aitas vilnas, nešķiet pārāk pievilcīgi.

7. Košļājamā gumija no plombām atbrīvo dzīvsudrabu, kas nonāk ķermenī

Lielākoties zobu caurumu aiztaisīšanai tiek izmantotas sudraba plombas, kuru sastāvā ir neliels procents dzīvsudraba. Kādā pētījumā tika noskaidrots, ka košļājamās gumijas lietošana paaugstina dzīvsudraba izdalīšanos no šīm plombām un tā nonākšanu ķermenī.

Avots: viralnova.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment