7 jautājumi, kas jums jāuzdod bērnudārza audzinātājai, pirms sūtat savu bērnu uz šādu iestādi

Bērnudārza apmeklēšana ir svarīgs posms bērnam un vecākiem, tā ir pirmā izglītības un adaptācijas pakāpe sabiedrībā. Pirms nodot bērnu bērnudārzā, jums vajadzētu uzdot dažus jautājumus pedagogam.

Bērnudārzā ar skolotājiem un vienaudžiem bērns pavadīs vairāk laika nekā mājās ar vecākiem. Tāpēc ir svarīgi, lai viņam būtu ērti, interesanti, lai viņš attīstītos un būtu pilnīgā drošībā.

No visiem bērnudārza darbiniekiem audzinātājs ir bērnam vistuvākais cilvēks. Tāpēc vecākiem būtu jāuzdod šādi jautājumi:

Kas ir iekļauts mazo ikdienas rutīnā?

Cik bieži tiek vēdināta telpa, kamēr bērni ir prom?

Vai tiek piemēroti kādi sodi?

Cik bieži tiek mainīta gultas veļa?

Kas bērnam ir jādara pašam (piemēram, jāvelk apavi vai jāmazgā rokas)?

Kad bērniem nav atļauts iet ārā?

Vai bērna apģērbs tiek nomainīts, ja viņš/viņa ir netīrs/-a, slapjš/-a vai nav paguvis aizskriet uz tualeti?

Lasi vēl: “Sievietes laime” nekad nepārstās ziedēt, ja novietosiet ziedu īstajā vietā

Kādā vecumā sūtīt bērnu uz bērnudārzu

Vecāki paši izvēlas sev piemērotāko laiku, kad bērnu sūtīt bērnudārzā. Kāds var sākt vienmērīgu adaptāciju uz dažām stundām dienā četru gadu vecumā, citi līdz pusotra gada vecumam jau uzturas dārziņā visu dienu.

Turklāt, pirms vest bērnu uz bērnudārzu, centieties viņa prātā radīt pozitīvu dārziņa tēlu. Runājiet par to, cik interesanti ir dārziņā, cik jautri ir spēlēties ar bērniem, iemācīties kaut ko jaunu, kādas rotaļlietas tur ir. Sāciet iepazīt bērnudārza teritoriju, pirms bērns to vēl apmeklē.

Dodot bērnu dārziņā, jums jāzina sava bērna individuālās īpašības: viņa psihotips, fiziskais stāvoklis, noteiktas nervu sistēmas īpatnības. Šīs zināšanas palīdzēs nodibināt savstarpēju kontaktu ar izglītības iestādes skolotājiem un audzinātājiem, lai novērstu nevēlamu uzvedību.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment