Salāti ar grauzdētiem redīsiem: neparasta pavasara ēdiena recepte

Redīsi ir dārzenis, kas signalizē, ka pavasaris jau ir atnācis. Un, lai gan lielveikalos to pārdod lielāko gada daļu, tieši pavasara raža ir visgaršīgākā.

Šo dārzeni aktīvi pievieno visu veidu salātiem, jo tas ir bagāts ar vitamīniem un mikroelementiem. Šodien vēlamies piedāvāt nobaudīt salātus ar ceptiem redīsiem.

Sastāvdaļas

Redīsi – 400 g

Čilli pipari – 10 g

Citrona sula – 1 ēdamkarote

Sviests (82,5%) – 20 g

Franču sinepes – 1 ēdamkarote

Sāls pēc garšas

Lasi vēl: 7 jautājumi, kas jums jāuzdod bērnudārza audzinātājai, pirms sūtat savu bērnu uz šādu iestādi

Nomazgājiet redīsus, nosusiniet tos ar papīra dvieli, lai atbrīvotos no liekā mitruma. Nogriež tā astes un augšējo daļu. Katru redīsu sagriež četros gabaliņos.

Sīki sagrieziet čilli piparus. Pēc vēlēšanās var izmantot vairāk vai mazāk piparu. Var izmantot arī čilli piparu pārslas, ja nav iespējams atrast svaigus piparus.

Pannā izkausējiet sviestu, ievietojiet sagrieztus redīsus, pievienojiet sasmalcinātus čilli piparus un sāli pēc garšas. Vēlams izmantot smalku sāli, jo tā ātrāk izkusīs.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Sautē 2-3 minūtes, maisot. Gatavošanas beigās pievieno citrona sulu un sinepes, samaisa. Var arī dekorēt ar šķēlītēs sagrieztiem gurķiem un pārkaisīt ar valriekstiem.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment