7 lietas, kuras Tev sev katru dienu ir jāatgādina

Visi vēlas izdarīt pēc iespējas vairāk un labāk, bet mūsu galvenā “bremze” tajā ir mūsu pašu attieksme. Par laimi, mainīt savu attieksmi ir daudz vieglāk, nekā tu varētu iedomāties. Viss, kas ir jādara, tev ir jāmaina lietas, kuras tu sev saki.

Vairumam no mums galvās notiek drīzāk negatīvi nekā pozitīvi monologi. Tu saki sev, cik noguris, neproduktīvs tu esi un, cik ļoti tev nepatīk darīt to, kas tev tagad ir jādara. Maini savu attieksmi un līdz ar to arī darba produktivitāti, sakot sev šīs lietas:

  1. “Es būšu veiksmīgs ….”

Kad tu pats sev saki, ka tu būsi veiksmīgs kādā konkrētā uzdevumā, tu pazudini šaubas, kuras tevi varētu atturēt no veiksmīgas darba izpildes.

  1. “Es varu pārvarēt sava bailes.”

Savu baiļu apzināšanās ir ļoti atbrīvojoša sajūta un lēmums, ka tu vēlies tās pārvarēt dod tev papildus spēku un pašpārliecinātību. Atceries, ka bailes ir tikai tavā galvā.

  1. “Tas nebija tik ļauni, kā es biju iedomājies”

Lielākoties notikumi no, kuriem mēs baidāmies, ir ne tik briesmīgi vai biedējoši, kad tie patiešām notiek. Atgādinot to sev pirms katras potenciāli nepatīkamas situācijas, tā kļūs ne tik biedējoša.

  1. “Es izdarīju ko tādu, ko neviens cits nevarēja izdarīt”

Būtiska vai mazāk būtiska darbība, bet paslavē sevi par to, ka tu, un tikai tu, to izdarīji, kamēr citi neko nedarīja. Tas palīdz tev pacelt savu pašapziņu un rada drosmi un pārliecību nākamajiem darbiem.

  1. “Tā ir mana vaina”

Savas vainas atzīšana un atbildības uzņemšanās palīdz mums atvainoties un uzlabot situāciju. Tikai dari to situācijās, kad tu patiesi biji vainīgs.

  1. “Man neinteresē citu cilvēku domas”

Patiesība ir tāda, ka apkārtējie cilvēki domā par tevi daudz mazāk, nekā tev varētu likties. Tāpēc citu cilvēku viedoklis par tevi nav ļoti objektīvs un tev nav jādzīvo pēc citu cilvēku priekšstatiem.

  1. “Tu esi lielisks!”

Mēs visi to pārāk reti sev atgādinām un vēl retāk par to atgādina citi cilvēki. Mēs katrs savā unikālajā veidā esam lieliski, tāpēc atvēli sev dienā pāris minūtes, kad tu vari sev to atgādināt!

Avots: time.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment