7 savstarpēji saistītas ķermeņa daļas, par kurām tu nebiji iedomājies

Balss – augums

Pētnieki no Vašingtonas Universitātes atklājuši,  ka var precīzi novērtēt cilvēka garumu pēc balss. Pie visa vainīgi tembra toņi, kas formējas zem plaušām: jo garāks cilvēks, jo zemāks balss tembrs paliek. Vai tu jebkad esi interesējies kāpēc basketbolistiem ir tik zems balss tembrs, lūk arī tev būs atbilde.

Acis – smadzenes

Asinsvadi pie  taviem acu baltumiem, var skaidri pateikt par tavām smadzeņu spējām – šis fakts nesen tika publicēti žurnālā Psychological Science. Zinātnieki novērojuši, ka tiem cilvēkiem kam ir šauri asinsvadi  acs baltumā, tiem cilvēkiem parasti ir grūtības ar IQ testiem vēlīnā vecumā.

Āda – asinsspiediens

Grumbiņas ir ne tikai vecuma pazīme, bet var būt arī pazīme, ka ar tavu sirdi nav kaut kas kārtībā, apgalvo Journals of Gerontology. Lai nonāktu pie šiem secinājumiem, zinātnieki veica pētījumu, kurā tika sadalīti cilvēki pēc riska pakāpes un noteica, jo vairāk grumbu uz ķermeņa jo augstāks asinsspiediens.

Rokas – vīriešu dzimumorgāns

Paskatoties uz rokām, saskaņā ar Korejas pētījumu, ja zeltnesis ir garāks par rādītājpirkstu, tad vīrietim mantības ir lielākas. Iemesls ir tāds, jo augstāks testosterona līmenisorganismā, tas padara garākus pirkstus un garāku dzimumorgānu. Kā izrādījās, ka pārāk augsts testosterona līmenis rada draudus – var saslimt ar prostatas vēzi. 

Pulss – sirds

Tu droši vien esi dzirdējis par asinsvadu rigiditāti – tas nozīme, ka tavi galvenie asinsvadi zaudē elastību, liela iespējamība saslimt ar infarktu.

Kājas – erakcija

Tu ciet no tāda sindroma, ka baidies par savu kāju drošumu? Šādiem vīriešiem ir ieteicams vērsties pie ārsta, jo Hārvards medicīnas skolas atzina, ja vīrieši cieš no šāda sindroma vismaz 4 reizes mēnesī, tad viņi saskaras biežāk ar erakcijas izplūšanu neīstajā laikā.  Tas skaidrojams ar to, ka organismā trūkst dopamīns, prieka hormons.

Lūpas – atmiņa

Ja uz tavām lūpām saaukstēšanās laikā parādās herpes, tev ir lielāka iespējamība saslimt ar Alcheimera slimību, saskaņā ar Kolumbijas universitāti (ASV). Zinātnieki veikuši pētījumu, viņi uzmanīgi vērojuši cilvēkus vecumā no 59-79 gadiem un atklāja, ka tie cilvēki, kas slimojusi ar herpes vīrusiem, viņu atmiņa ir traucēta.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment