8 pazīmes, kas liecina, ka dzert jūsu krānu ūdeni ir bīstami

Katru gadu miljoniem cilvēku saņem dzeramo ūdeni, kas neatbilst pieņemtajiem standartiem.

Vislabākais veids, kā precīzi noteikt, kas tieši ir ūdenī, ir uzticēt to pārbaudīt profesionāļiem, taču ir vairāki veidi, kā ūdens tīrību pārbaudīt pašiem.

Pievērsiet tiem uzmanību!

Šeit ir dažas pazīmes, kas liecina, ka krāna ūdens var nebūt drošs.

Labam ūdenim nevajadzētu būt duļķainam

Ūdenim, kas ir drošs dzeršanai, ideālā gadījumā vajadzētu būt dzidram, bez smaržas vai ar specifisku garšu. Viens no veidiem, kā noteikt, vai ūdens ir piesārņots, ir novērtēt tā duļķainību. Lai gan duļķains ūdens ne vienmēr ir bīstams jūsu veselībai, tas var liecināt par nedrošu patogēnu vai ķīmisku vielu klātbūtni.

Pēc mazgāšanas rokas nedrīkst “izžūt”

Cietam ūdenim bieži vien ir raksturīga tādu vielu uzkrāšanās kā kalcijs vai magnijs, kas var atstāt nogulsnes uz izlietnes, krāna vai tējkannā. Tas var būt arī iemesls, kāpēc pēc roku mazgāšanas ar ziepēm un ūdeni jūtat, ka tās ir burtiski izžāvētas, vai arī, lai izmazgātu drēbes, jums ir jālieto vairāk veļas pulvera.

Lasi vēl: Braunijs ar kabačiem: oriģināla recepte garšīgam un veselīgam desertam

Ciets ūdens nav droša zīme, ka ūdens avots ir piesārņots – dažos gadījumos to izraisa kalcija vai magnija pārpalikums, kam nevajadzētu būt kaitīgam, taču tas var liecināt arī par tādu metālu klātbūtni kā alumīnijs, mangāns un svins.

Dzeltens, oranžs vai brūns ūdens ir slikta zīme

Dzeltens ūdens var liecināt par hroma-6 klātbūtni – kancerogēnu ķīmisku vielu, kuras dēļ tīra ūdens aizstāve Erina Brokoviča iesniedza prasību tiesā. Tas var liecināt arī par dzelzs, mangāna, vara un svina uzkrāšanos vai signalizēt par rūsas klātbūtni, kas var saturēt baktērijas.

Ūdens, kas iekrāsojas zaļā vai zilā krāsā, var saturēt paaugstinātu vara līmeni

Zilgans vai zaļgans ūdens bieži vien liecina par paaugstinātu vara koncentrāciju, ko izraisa caurules, kuras ir korodējušas. Lai gan nelielās devās varš nav kaitīgs, liels tā daudzums var izraisīt veselības problēmas, piemēram, anēmiju, aknu un nieru bojājumus.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment