Izvairieties no metāla lāpstiņu un karotīšu lietošanas
Ja ēdienu gatavojat pannā ar nelīpošu virsmu, nedrīkst izmantot metāla karotes vai lāpstiņas, jo tās var sabojāt pārklājumu, un tas paātrina tā nolietošanos.
Tā vietā varat iegādāties koka, neilona vai plastmasas lāpstiņas, kas nerada skrāpējumus uz virsmas un tādējādi novērš ēdiena pielipšanu.
Neizmantojiet metāla sūkļus
Šie stiepļu sūkļi vai vienkārši cietie sūkļi var paplašināt poras alumīnija pannās un saskrāpēt to pārklājumu.
Izmantojiet mīkstus sūkļus vai birstes, lai pannas saglabātu labā stāvoklī.
Neuzglabājiet pannas vienu otrā
Ja jums ir teflona pannas, nekad neglabājiet tās vienu otrā. Šis materiāls ir ļoti jutīgs pret jebkuru pieskārienu, un to var viegli sabojāt, šādi uzglabājot.
Pirms uzglabāšanas pannas labi izžāvējiet.
Pēc tam, kad esat nomazgājis pannas, ļaujiet tām izžūt svaigā gaisā, pirms uzglabāt tās skapī.
Mitruma atlikumi var izraisīt pelējuma veidošanos, un tā dēļ ēdiens var sākt piedegt.
Tevi noteikti interesēs
- Kā es uzglabāju kartupeļus dzīvoklī pat aprīlī, kā no pagraba: tie nesadīgst, nepūst, un neviena bojāta kartupeļa
- Andreja diena 30. novembrī: dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē – līdz pat decembra vidum var būt ļoti nepatīkams laiks
- Kā izvēlēties mandarīnus: ekspertu ceļvedis par šķirnēm, uzglabāšanu un 3 negaidītām pazīmēm veikalā
- Uzņēmējs atmasko shēmu, kā no Latvijas budžeta un valsts iedzīvotājiem tiek izkrāpti desmitiem miljoni eiro
- Kā padarīt augus spēcīgus un veselus: pielietoju šo uzlējumu, un rezultāts pārsteidza
- Piparkūku torte bez cepšanas — ļoti vienkāršs un maigs deserts, kas vienmēr pazūd no galda acumirklī








