Izvairieties no metāla lāpstiņu un karotīšu lietošanas
Ja ēdienu gatavojat pannā ar nelīpošu virsmu, nedrīkst izmantot metāla karotes vai lāpstiņas, jo tās var sabojāt pārklājumu, un tas paātrina tā nolietošanos.
Tā vietā varat iegādāties koka, neilona vai plastmasas lāpstiņas, kas nerada skrāpējumus uz virsmas un tādējādi novērš ēdiena pielipšanu.
Neizmantojiet metāla sūkļus
Šie stiepļu sūkļi vai vienkārši cietie sūkļi var paplašināt poras alumīnija pannās un saskrāpēt to pārklājumu.
Izmantojiet mīkstus sūkļus vai birstes, lai pannas saglabātu labā stāvoklī.
Neuzglabājiet pannas vienu otrā
Ja jums ir teflona pannas, nekad neglabājiet tās vienu otrā. Šis materiāls ir ļoti jutīgs pret jebkuru pieskārienu, un to var viegli sabojāt, šādi uzglabājot.
Pirms uzglabāšanas pannas labi izžāvējiet.
Pēc tam, kad esat nomazgājis pannas, ļaujiet tām izžūt svaigā gaisā, pirms uzglabāt tās skapī.
Mitruma atlikumi var izraisīt pelējuma veidošanos, un tā dēļ ēdiens var sākt piedegt.
Tevi noteikti interesēs
- Toms Bricis publisko pirmo ilgtermiņa prognozi marta mēnesim – siltums uzņems apgriezienusby Sandra Ločmele
- Puisis aizveda iepazīstināt uz Madonu vecākus ar līgavu, bet pēc brīža viņi steigšus aizbrauc, atklājot baisu noslēpumuby Rinalds Bergmanis
- Aizmirsts deserts – leģendārās kūciņas “Eži”, kas tiek gatavotas no vārītiem olu dzeltenumiemby Anete Vītola