Izvairieties no metāla lāpstiņu un karotīšu lietošanas
Ja ēdienu gatavojat pannā ar nelīpošu virsmu, nedrīkst izmantot metāla karotes vai lāpstiņas, jo tās var sabojāt pārklājumu, un tas paātrina tā nolietošanos.
Tā vietā varat iegādāties koka, neilona vai plastmasas lāpstiņas, kas nerada skrāpējumus uz virsmas un tādējādi novērš ēdiena pielipšanu.
Neizmantojiet metāla sūkļus
Šie stiepļu sūkļi vai vienkārši cietie sūkļi var paplašināt poras alumīnija pannās un saskrāpēt to pārklājumu.
Izmantojiet mīkstus sūkļus vai birstes, lai pannas saglabātu labā stāvoklī.
Neuzglabājiet pannas vienu otrā
Ja jums ir teflona pannas, nekad neglabājiet tās vienu otrā. Šis materiāls ir ļoti jutīgs pret jebkuru pieskārienu, un to var viegli sabojāt, šādi uzglabājot.
Pirms uzglabāšanas pannas labi izžāvējiet.
Pēc tam, kad esat nomazgājis pannas, ļaujiet tām izžūt svaigā gaisā, pirms uzglabāt tās skapī.
Mitruma atlikumi var izraisīt pelējuma veidošanos, un tā dēļ ēdiens var sākt piedegt.
Tevi noteikti interesēs
- Ģimene mani apsveica 60. jubilejā, taču neviens neatnesa nevienu dāvanu – tikai pašās beigās vedekla pasniedza mazu paciņu
- Daudzi cilvēki tikai tagad uzzina, kāpēc ziemas cepurēm patiesībā ir pūkainie bumbuļi — tie nav domāti tikai skaistumam
- Pusgadu tikos ar mājīgu un ideālu sievieti (50), bet vakariņu laikā viņa pateica vienu frāzi, un es beidzot sapratu, kas es viņai biju visus šos mēnešus
- Es pajautāju vecmāmiņai, ko viņi ēda Jaunajā gadā PSRS; 7 ēdieni, kas atšķiras no mūsdienu ēdieniem
- Šie salāti sajūsmina ar savu īpašo sastāvdaļu kombināciju un maigo garšu: jauna recepte ar krabju nūjiņām Jaungada galdam
- Sieva atstāja mani vienu ar bērniem un aizbrauca uz nedēļu komandējumā – kā mēs “izvilkām” šo nedēļu









