9 pārtikas produkti, kuri palīdz notievēt!

Taukus dedzinoši produkti

  1. Olas

Tikai ņemiet vērā to, ka olām noteikti jābūt vārītām. Olas varat novārīt cietas vai arī atstāt mazliet mīkstas, jo tādā veidā tās kļūst ļoti maigas un saglabās visas pilnvērtīgās komponentes. Šāds ēdiens viegli nomērdē izsalkumu un noteikti nepalielina liekā svara daudzumu. Ja jums nepatīk olas ēst brokastīs, tad iekļaujiet tās pusdienās vai vakariņās. Olās ir cilvēkam nepieciešamās minerālvielas un vitamīni. Vienā olas sastāvā ir 15% no diennaktī nepieciešamā olbaltumvielas daudzuma.

  1. Skābi kāposti

Skābi kāposti var kalpot kā lieliska piedeva ēdieniem vai arī kā uzkoda starp maltītēm. Tiem piemīt ļoti interesantas īpašības: organismam nepieciešams daudz lielāks enerģijas daudzums, lai pārstrādātu šo produktu. Skābos kāpostos ir ļoti daudz šķiedrvielu, kas pasargā organismu no aizcietējumiem. Tie noteikti noderēs tiem cilvēkiem, kas ievēro visdažādākās diētas. Jūs varat veiksmīgi pasargāt savu organismu no saaukstēšanās, jo skābētos kāpostos ir ļoti daudz C vitamīna. Turklāt skābi kāposti pastiprina veselīgu šūnu rašanos organismā un samazina kaitīgā holesterīna līmeni asinīs. Šajā produktā ir arī antocianīdi – antioksidanti, kas samazina novecošanās procesus (jo īpaši galvas smadzenēm).

  1. Krāsnī cepti kartupeļi

Krāsnī ceptiem kartupeļiem ir ļoti zems kaloriju daudzums, tādēļ tie ļoti viegli uzsūcas organismā un neveido smaguma sajūtu vēderā. Pektīns palīdz organismam atbrīvoties no kaitīgajām vielām. Kartupeļos esošais augstais kālija līmenis ir ļoti noderīgs muskuļiem – līdzko šī viela organismā ir par maz, var sākties krampji. Turklāt cepto kartupeļu miziņa uzlabo vīriešu potenci.

Krāsnī cepts kartupelis ar bekona gabaliņu, svaigiem dārzeņiem vai ne pārāk treknu sieru – lielisks brokastu variants. Tik pat laba alternatīva ir arī vārīti kartupeļi ar visu miziņu.

  1. Bezpiedevu jogurts

Jogurts der tikai tāds, kuram tauku saturs ir zemāks par 2%. Tajā ir kalcijs un olbaltumvielas, kas nodrošina pilnvērtīgu zarnu mikrofloru. Šādi jogurti ir raudzēti, tādēļ tie labāk lietojami pilnpiena vai tā produktu vietā tiem cilvēkiem, kam ir laktozes nepanesamība.

  1. Artišoks

Šajā dārzenī nav nekādu kaitīgu vielu un tam ir ļoti maz kaloriju. Artišoku ļoti viegli iespējams savienot gan ar ogļhidrātiem, gan olbaltumvielām. Regulāri uzturā lietojot artišoku, iespējams regulēt uzņemtā ēdiena kaloriju daudzumu. Artišoks ir viens no labākajiem šķiedrvielu avotiem.

  1. Pupiņas

Īpaši labas tievēt gribētājiem ir sarkanās pupiņas. Šis vienkāršais un ne visai dārgais produkts ir viegli uzsūcamo olbaltumvielu krātuvīte, kurā sastopamas arī minerālvielas un vitamīni. Daudzi nemaz nezina, ka pupiņas ir ļoti nozīmīgs produkts tievēšanas laikā. Tā kā pupiņās ir ļoti daudz šķiedrvielu, tās uzlabo gremošanas trakta darbību un samazina aizcietējumu risku.

  1. Mandeles

Daudzi dietologi uzskata, ka pareizas ēšanas pamatā ir daudz nelielu maltīšu, kas novērsīs pārēšanos vakara stundās. Mandeles ar svaigiem augļiem ir labākais uzkodas veids starp ēdienreizēm, jo šajos riekstos ir ļoti daudz šķiedrvielu un olbaltumvielu.

  1. Olīvas

Olīvas spēj regulēt un normalizēt gremošanas trakta darbību, kā arī kontrolēt svaru. Desmit olīvas vai viena ēdamkarote olīveļļas dienā palīdz uzsūkt nepieciešamos taukus un sāļus, kā arī izvada toksīnus no organisma.

  1. Rozīnes

Arī šie žāvētie gardumi spējīgi veiksmīgi atbrīvoties no tauku nogulsnēm. Kā gardu diētas papildinājumu varat pagatavot arī rozīņu džemu. Tam būs nepieciešams sasmalcināt 100 g rozīņu un žāvētu aprikožu, 400 g žāvētu plūmju, 200 g mežrozīšu, visam pievienojiet klāt medu. Iegūto maisījumu lietojiet pa vienai ēdamkarotei divas reizes dienā. Šim produktam ir ļoti zems kaloriju līmenis, tas ļoti ātri uzsūcas organismā un uzņemto pārtiku pārvērš enerģijā, nenogulsnējot to lieko tauku veidā. Ja uzturā lietosiet šo džemu, daudz retāk jutīsiet izsalkumu, kā rezultātā arī daudz mazāk ēdīsiet.

Noteikti sekojiet līdzi savam uzturam un nepieļaujiet to, ka ēdiens kaitē jūsu izskatam un veselībai! Dalieties arī ar saviem radiem, draugiem un paziņām.

Lasi vēl: Kāpēc, lai notievētu, no rītiem jāēd šokolāde? Neticēsi, bet šī metode nudien strādā!

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment