9 vienkārši veidi, kas palīdz novērst zirnekļu iekļūšanu jūsu mājās

Ielaidiet dabisko gaismu

Zirnekļus piesaista tumsa un mitrums, savukārt zirnekļu upurus (mušas, varmākas u. c.) piesaista spuldzes un lampas. Novērsiet abus šos faktorus, turot žalūzijas vaļā un piepildot mājokli ar dabisko gaismu.

Izmantojiet uz etiķa bāzes izgatavotu atbaidīšanas līdzekli

Zirnekļi tikpat ļoti ienīst etiķi, kā citrusaugļus, tāpēc uz etiķa bāzes izgatavoti tīrīšanas līdzekļi bieži vien tos aizsūta atpakaļ, no kurienes tie nākuši. Vienīgais trūkums: jums var šķist, ka tas šausmīgi smaržo…

Sakopiet savu pagalmu

Sakopiet visu, kas atrodas ārpus mājas, kur zirnekļi varētu slēpties un izmantot to kā tiltu uz iekštelpām. Padomājiet par lapām, malkas kaudzēm, vīteņaugiem, komposta kaudzēm un pat atkritumu tvertnēm.

Iegādājieties kaķi

Mums var šķist, ka tie ir mīļi un mīlīgi, taču pilsētas ekosistēmā kaķi ir augstākā ranga plēsēji, kas nogalina, ieraugot. Kaķi ir universāli kaitēkļu apkarotāji, kas noderēs ne tikai cīņā ar pelēm.

Miermīlīga līdzāspastāvēšana

Mēs zinām, ka tas nav tas, pēc kā jūs šeit ieradāties, bet zirnekļi ir lielisks līdzeklis pret lielāko daļu citu kaitēkļu sugu. Tiklīdz tie ir apmetušies mājoklī, tie reti iziet brīvā dabā un no savu tīklu drošuma izdzen jebkurus citus kukaiņus, tostarp odus. Ja jūs patiešām neesat rāpojošo rāpuļu cienītājs, zirnekļi varētu būt maz ticams sabiedrotais jūsu mājās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment