9 vienkārši veidi, kas palīdz novērst zirnekļu iekļūšanu jūsu mājās

Zirnekļu sezona gandrīz tuvojas, un līdz ar to nāk arī to zirnekļveidīgo pieplūdums, kas vēlas kļūt par jūsu guļamistabas iemītniekiem.

Katru rudeni zirnekļi dodas uz iekštelpām, lai pārotos un izvairītos no gaidāmā aukstā laika. Un, lai gan tie nerada gandrīz nekādas briesmas jums vai jūsu ģimenei, nevienam nepatīk, ka tie rāpo apkārt.

Lūk, kā šajā zirnekļu sezonā pasargāt savu māju no astoņkājainajiem kukaiņiem…

Uzturiet lietas tīras

Zirnekļi labprāt uzturas mitrumā un tumsā – mazos stūrīšos un spraugās, ko tie atrod netīros stūros un netīrās grīdās. Ja regulāri sūksiet putekļus un mazgāsiet grīdas, glabāsiet priekšmetus kastēs ar vākiem un kopumā uzturēsiet tīras grīdas un virsmas, zirnekļi daudz retāk riskēs ieiet iekšā.

Noslēdziet logus un durvis

Zirnekļi ir mazi un viltīgi, taču tie nevar iekļūt caur cietām sienām. Aiztaisiet durvju un logu spraugas, pat ja tās ir mikroskopisks. Tas ne tikai pasargās mājokli no rāpojošiem viesiem, bet arī papildus samazinās jūsu apkures rēķinu.

Lasi vēl: Šokējoši! Kas notiks ar jūsu organismu, ja katru dienu dzersiet kafiju tukšā dūšā

Ēdiet vairāk apelsīnu

Mēs zinām, ka tas izklausās dīvaini, bet uzklausiet mūs. Zirnekļi “nogaršo” lietas ar kājām, un, ja viņu kājas nogaršos kaut ko, kas viņiem nepatīk, šajā gadījumā – citrusaugļus, tie izlidos ārā tik ātri, cik vien viņu astoņas kājas spēs aiznest. Viena no stratēģijām ir berzēt citrusaugļus vai to miziņu uz durvju un logu rāmjiem.

Iegādājieties humānu zirnekļu ķērāju

Daudzi cilvēki, cīnoties ar zirnekļiem, izvēlas konfrontējošu pieeju (t. i., nospiešanu), taču, iespējams, ekosistēmai un jūsu sirdsapziņai būtu labāk, ja tos pārvietotu citur saudzīgā veidā. Zirnekļsūcēji iesūc zirnekļus garā caurulē, lai jūs tos varētu atbrīvot pēc brīvā laika, un jums nebūs jānonāk tiem tuvumā.

Par pārējiem veidiem lasi nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment