Zemeņu sezona rit pilnā sparā. Tāpēc ņemu sulīgās ogas un cepu smaržīgo Šarloti

Zemeņu sezona rit pilnā sparā! Vai tas nav lielisks attaisnojums, lai pagatavotu vienkāršu zemeņu pīrāgu Šarloti? Ļoti iesakām izmēģināt šo recepti, jo iegūsiet sulīgu un aromātisku desertu!

Vienkāršais zemeņu pīrāgs

Lai pagatavotu zemeņu Šarloti, jums ir nepieciešamas visparastākās sastāvdaļas un labs garastāvoklis. Garantējam, ka šī kūka izdosies pat tad, ja jūs nekad iepriekš neesat cepuši. Nav brīnums, ka saka, ka viss ģeniālais ir vienkāršs!

Sastāvdaļas:

  • 200 g kviešu miltu
  • 40 g kukurūzas cietes
  • 3 olas
  • 140 g cukura
  • 150 g skābā krējuma
  • 30 ml augu eļļas
  • 2 tējkarotes cepamais pulveris
  • 500 g svaigu zemeņu
  • vanilīns pēc garšas

Pagatavošana:

Noskalojiet zemenes, nogrieziet kātiņus un katru ogu sagrieziet četrās daļās.

Ar mikseri sakuļ olas ar cukuru, lai masa kļūst balta un palielinās apjomā. Parasti tam pietiek ar 5-7 minūtēm. Tālāk olām pievieno skābo krējumu, vaniļu un augu eļļu. Visu kārtīgi samaisa.

Atsevišķi izsijājiet kviešu miltus, cepamo pulveri un kukurūzas cieti. Tālāk pievienojiet iegūto sauso maisījumu mīklai, samaisiet visu līdz viendabīgai konsistencei.

Lasi arī: Šokējoši! Itāļu dāma parādīja, kā ar tvaika palīdzību iztīrīt pat netīrāko cepeškrāsni

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Cepamtrauku ieziež ar augu eļļu, liek tajā pusi no iegūtās mīklas un tad zemenes. Pa virsu uzlej pārējo mīklu un nedaudz izlīdzina.

Zemeņu Šarloti cep 45 minūtes, bet laiks var atšķirties no krāsns tipa. Pēc pagatavošanas ļaujiet kūkai pilnībā atdzist. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru un izrotājiet ar piparmētru. Labu apetīti!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment