Lai nodrošinātu pelargoniju sulīgu ziedēšanu, obligāti jāzina šie noteikumi! Tad jūsu ziedus apskaudīs visi kaimiņi

Viens no populārākajiem telpaugiem ir pelargonija jeb ģerānija. Tagad ziedu veikalā ir iespējams iegādāties visdažādākos pelargoniju veidus.

Tās pārsteidz ar savu izmēru un krāsu tik ļoti, ka neviens cilvēks nevar ignorēt šo augu.

Papildus neparastajam skaistumam un krāsai pelargonijas nav kaprīzas kopšanā, tās reti ir pakļautas slimībām un, pats galvenais, viegli panes sliktus apstākļus. Bet, lai viņai sagādātu sulīgu ziedēšanu, ir jāzina noteikti kopšanas noteikumi, par kuriem pastāstīsim sīkāk.

Kad apgriezt pelargoniju

Lai zinātu, kad apgriezt pelargoniju, jums jānoskaidro, kāda veida pelargonija jums ir – viengadīga vai daudzgadīga. Viengadīgs augs ir jāapgriež tikai, lai tam piešķirtu vēlamo formu, bet daudzgadīgs augs jāapgriež divas reizes gadā – pavasarī un rudenī.

Tas nodrošinās ne tikai savītušo pelargoniju daļu noņemšanu, bet arī veicinās milzīga skaita lielu ziedkopu rašanos, kā arī pagarinās to ziedēšanas laiku.

Lasi arī: Kāpēc nevajadzētu ūdeni vārīt divreiz! Pasargā sevi no nāves briesmām!

Pievērsiet uzmanību tam, ka pelargonijas atkarībā no veida var augt platumā vai, gluži pretēji, ar augstu stublāju. Apgriežot, jūs nevarat krasi mainīt vainaga formu. Tas pat var izraisīt auga nāvi.

Galvenais auga atzarošanas mērķis ir retināt vainagu. Tas nodrošina labāku ventilāciju, vairāk mitruma un saules gaismas. Ir nepieciešams noņemt visus zarus, kas vērsti uz vainaga iekšpusi, dodot brīvību tikai tiem, kas aug uz āru.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment