Spāņi zina, kas ir karstums. Galu galā ne velti viņi izdomāja siestu. Bet ko ēst, kad ēnā atpūšaties no temperatūras, kas pārsniedz 30 grādus? Acīmredzot kaut ko ļoti vieglu. Parasti lieliski der klasiskais gaspačo.
No otras puses, kāpēc gan neatšķaidīt šo ēdienu ar kaut ko jaunu? Zemenes vasarā ir tas, kas nepieciešams. Vai tās var pievienot gaspačo?
Protams, nav problēma! Turklāt garša no šādām darbībām ne tikai necietīs, bet, gluži pretēji, arī uzlabosies. Ne pārāk sarežģīts ēdiens, kas kalpos kā lielisks parastās aukstās zupas aizstājējs.
Gaspačo ar zemenēm
VIDEO:
Tevi arī varētu interesēt
Sastāvdaļas:
- 100 g tomātu
- 100 g zemenes
- 0,5 zaļie asie pipari
- 1 paprika
- 3 ķiploku daiviņas
- svaigs baziliks
- 0,5 sīpols
- koriandrs
- 1 ēdamkarote etiķis
- 1 tējkarote sāls + 1 tējkarote cukurs
- 25 g olīveļļas
- 50 g dārzeņu buljona
- 4 vārītas garneles
- balzamiko mērce
- zaļumi pēc garšas
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Satraucoša zīme – aizcērtas durvis vai logs: ko nedrīkst darīt 21. novembrī, lai neizbiedētu laimi un veiksmi prom no mājām
- Meteorologs atklāja prognozi decembra sākumam: ”Uz īstu ziemu varam vēl necerēt, tomēr ir kāds BET”
- 6 Ķīniešu zodiaka zīmes 22. novembrī sagaidīs milzu veiksme pēc pēdējām grūtībām
- Mīlestība vai lieli pārbaudījumi: ko sola decembris katrai Zodiaka zīmei
- Ar vienu slepeno sastāvdaļu: jauna “Siļķe kažokā” recepte no manas radu ģimenes
- Ja iedzīvotāji 31.decembrī šajā Latvijas pilsētā šaus salūtu ātrāk nekā paredzēts – gaidāms sods līdz 1400 eiro








