5 maģiskas īpašības, kas ļaus izmantot kartupeli sadzīvē un ne tikai. Mani apavi tagad mirdz

Katrā pieliekamajā glabājas viens vai divi kilogrami kartupeļu, jo šī sakņu kultūra ir viens no mūsu uztura pamata produktiem. Bet ko mēs zinām par kartupeļiem? Izrādās, parastajiem kartupeļiem ir visneparastākie pielietojumi, ar kuriem mēs jūs pārsteigsim!

Rūsas noņemšana

Pārgriežot uz pusēm nelielu kartupeli, iegūsiet lielisku līdzekli pret sarūsējušām nogulsnēm uz virtuves piederumiem. Kartupeļos ir īpaša skābe, kas burtiski saēd rūsu. Vienkārši berzējiet pusi kartupeļa pret metāla priekšmeta sarūsējušo virsmu un nolieciet to malā uz pusstundu. Izmantojiet cietu sūkli, lai noņemtu atlikušo rūsu. Jūsu iecienītākie virtuves piederumi būs kā jauni!

Ja ar pirmo reizi nebija iespējams noņemt visu neveiksmīgo rūsu, atkārtojiet šo procedūru vēlreiz. Tas nepavisam nav grūti, un pats galvenais, metode ir efektīva un nekaitīga.

Sudraba izstrādājumu pulēšana

Kā likt sudrabam spīdēt bez pasakaini dārgām lakām? Mēs zinām atbildi. Ar kartupeļu palīdzību! Viss, kas jums nepieciešams, lai redzētu savu atspulgu sudraba karotītēs, ir izvārīt dažus kartupeļus un izmantot iegūto buljonu kā tīrīšanas līdzekli.

Vienkārši iemērciet sudrabu novārījumā un atstājiet 25-30 minūtes, pēc tam izņemiet un rūpīgi noslaukiet. Nu sudrabs spīd kā jauns. Starp citu, līdzīga sudraba tīrīšanas metode tika izmantota senatnē.

Ādas apavu pulēšana

Kartupeļi var nopulēt ne tikai sudraba priekšmetus, bet arī piešķirt jūsu iecienītākajiem ādas apaviem reprezentatīvu izskatu. Pārgrieziet kartupeli uz pusēm un berzējiet kurpes virsmu ar pusi no kartupeļa. Sākumā produkts izbalēs, bet nebaidieties! Paņemiet lupatiņu vai drānu un labi nopulējiet ādu. Būsi pārsteigts, cik ļoti kurpes spīdēs.

Līdzeklis pret slimībām

Kartupeļu sula ir jūsu labākais dziednieks, ja runa ir par vairāku slimību ārstēšanu. Kartupeļi var mazināt čūlas un muguras sāpes, mazināt grēmas un sāpes no saišu plīsumiem, šis līdzeklis ir efektīvs pret sasitumiem un daudzām citām slimībām.

Lasi arī: Kā izdzīvot neizturami karstajās vasaras naktīs: 20 padomi, kuri tevi izglābs ne reizi vien!

Pats labākais, ka kartupeļu sulas pagatavošana ir vienkārša: iemetiet dažus kartupeļus savā sulu spiedē, lai iegūtu dziedinošu šķidrumu. Lai uzlabotu garšu, kartupeļu sulai var pievienot nedaudz burkānu sulas. Stiprinošs dzēriens veselībai un pozitīvam garastāvoklim ir gatavs!

Maska zem acīm

Mūsdienu dzīves ritms izraisa pastāvīgu nogurumu un nereti pietūkumu zem acīm. Šāda problēma nomoka miljoniem sieviešu, kuras piekopj visdažādākos trikus, lai atbrīvotos no neveiksmīgajiem maisiņiem zem acīm. Ja ar jums notiek kaut kas līdzīgs, nekrītiet izmisumā!

Paņemiet divas kartupeļu šķēles, uzklājiet tās uz acīm kā losjonu un atstājiet 20-25 minūtes. Šādas procedūras rezultāts nav ilgi jāgaida. Regulāra kartupeļu lietošana palīdzēs ne tikai atbrīvoties no pietūkuma zem acīm, bet arī novērst tumšos lokus.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment