Kā Maiklam Džeksonam izdevās uzveikt gravitāciju, izpildot savu leģendāro kustību

Neatkarīgi no tā, kā cilvēks vēlētos, bet vienmēr būs vismaz viens dabas spēks, kuru cilvēks nevar uzvarēt – tā ir gravitācija. Pateicoties šim likumam, cilvēki staigā pa zemi, un lietas nepeld gaisā. Bet kā tad populārajam dejotājam Maiklam Džeksonam izdevās panākt savu slaveno slīpo kustību? Vai viņam izdevās atklāt noslēpumu un tomēr uzvarēt nepielūdzamo gravitāciju?

Visas idejas par gravitācijas likumu sabrūk jau pēc vienas klipa “Smooth Criminal” noskatīšanās. Videoklipā Džeksons sniegbaltā uzvalkā vispirms soda noziedzniekus, un tad notiek kaut kas neiedomājams – ar pārsteidzošu vieglumu viņš veic 45° slīpumu! Tad daudziem radās nepārvarama vēlme atklāt šo noslēpumu, kā tas vispār iespējams!

Tiklīdz pirmais šoka vilnis norimst un veselais saprāts sāk darboties, tu saproti, ka diemžēl ar vienu talantu nepietiek, lai izpildītu šādu triku. Tātad ir vēl kas, piemēram, kādi tehniski “noslēpumi”. Galu galā, ja jūs mēģināt atkārtot šādu slīpumu bez īpašas apmācības, visticamāk, sastapsieties ar lauztu degunu.

Pēc videoklipa uzņemšanas Maikls Džeksons nolēma ar to neapstāties. Viņš gribēja to atkārtot dzīvajā izpildījumā, taču to izdarīt bija daudz grūtāk nekā video, jo “dzīvajā” bez drošības stiprinājumiem, kurus video veidotāj varētu noslēpt, neiztikt.

Un tad popa karalis izdomāja kādu triku, kas viņam ļāva uz skatuves paveikt neticamo. Džeksons divu līdzautoru sabiedrībā izstrādāja īpašus apavus saķerei ar skatuvi. Tas ļāva dejas procesa dalībniekiem viegli izliekties uz priekšu ar taisnām kājām, nesasprindzinoties uz gravitācijas likuma rēķina.

Lasi arī: Kā nepārvērst labumu indē. 5 kļūdas lietojot noderīgus produktus

Visa sistēma sastāvēja no dažiem būtiskiem elementiem. Pirmkārt, bija speciāli “knaģi” jeb stiprinājumi, kas īstajā laikā paceļas virs grīdas līmeņa, un, otrkārt, paši apavi, kuriem bija potīšu balsti un papēžu spraugas, lai īslaicīgi piestiprinātu knaģus no grīdas. 1993. gadā Džeksons un vēl divi izstrādes dalībnieki saņēma patentu par to radīšanu.

Kurpes darbojās tik nevainojami, ka ilgu laiku publika patiešām domāja, ka māksliniekam ir izdevies pretoties zemes pievilkšanās likumam. Un viss bija kārtībā līdz 1996. gada rudenim. Tad koncertā Maskavā viens no knaģiem izlēca no vaļīga stiprinājuma un izpildītājs uzstāšanās laikā nokrita. Līdz popa karaļa nāvei ļoti “mānīgie” knaģa un bojātie apavi atradās Maskavas Hard Rock Cafe, bet pēc tam viss “arsenāls” tika pārdots izsolē par 600 000 USD.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment