Fantastika! 92 gadus vecā fitnesa instruktore no Japānas Takišima Mika pastāstīja, kas jādara, lai pat pieklājīgā vecumā lidotu kā tauriņš

Apbrīnojamā japāniete Takišima Mika pārsteidz ar savu iespaidīgo figūru. Viņa ir slaida, sportiska un skaista. Sieviete strādā par fitnesa treneri un vienkārši nevar iedomāties savu dzīvi bez sporta. Takišimas enerģija patiešām mutuļo. Un viss būtu labi, līdz jūs uzzināt, ka Takišimai Mikai 2023. gadā aprit 92 gadi.

Esi pārsteigts, ne tā? No aizmugures trauslu japānieti var viegli sajaukt ar skolnieci vai ārkārtīgi sīku jaunu sievieti. Lai nu kas, bet saukt viņu par vecmāmiņu vienkārši neļauj mēle. Viņa ir tik dzīvespriecīga un enerģiska. Tomēr Mika ne vienmēr izskatījās šādi.

“Es sāku apmeklēt sporta zāli, kad man bija 65 gadi,” sacīja Takišima, “lai gan sākotnēji es nemaz nepamanīju savu pilnīgo apjomu. Mans svars bija divreiz lielāks nekā es sveru tagad. Mans vīrs norādīja uz tik delikātu problēmu. Tāpēc nolēmu, ka vēlos atbrīvoties no 15 kilogramiem, un pierakstījos uz sporta zāli.”

Takišima Mika ir spilgts tērauda gribas un neatlaidības piemērs. 79 gadu vecumā viņa sāka strādāt ar personīgo treneri, bet 87 gadu vecumā viņa sāka trenēt citus. Japāniete vienkārši nepievērš uzmanību savam vecumam. Viņa vienmēr saka: “Neviens nav pārāk vecs, lai sāktu kaut ko jaunu.”

Īpašs dzīvesveids

Neticamajai sievietei arī dzīvesveids ir īpašs. Lielākajai daļai no mums šāds režīms būtu liktenīgs, taču tas tikai padara Takišimu stiprāku. Sportiste cenšas aizmigt līdz 23:00 un piecelties līdz 04:00 no rīta. Priekš pilsētniekiem ārkārtīgi agri, bet Mikai ne. Kundze sakravā mantas un dodas trīs stundu garā lēnā skrējienā. Šajā laikā Takišima Mika paspēj noskriet aptuveni 8 kilometrus.

Ap 07:00 no rīta Takišimai ir sātīgas brokastis. Šai maltītei viņa dod priekšroku grilētai makrelei vai lasim. Viņai patīk natto, tradicionāls japāņu ēdiens, kas gatavots no sojas pupiņām. Mika neaizmirst par dārzeņiem, olām, kimči kāpostiem, tofu. Tieši no rīta sieviete saņem maksimālo kaloriju skaitu. Pusdienās viņa parasti ēd augļus un dabīgos jogurtus. Tikai bez entuziasma, jo sātīga maltīte var padarīt dāmu miegainu.

Pastāvīga kustība

Pēc rīta treniņiem un brokastīm Takišima Mika ķeras pie ierastajiem mājsaimniecības darbiem. Tīrīšana, ēdiena gatavošana, apmācība, tiešsaistes apmācība. Mika tik labi kontrolē savu ķermeni, ka visu laiku tur muguru taisni un vēderu ievelk. Pat skatoties televizoru. Starp citu, Takišima dod priekšroku trenēties bez mūzikas, lai pēc iespējas vairāk koncentrētos uz savām darbībām.

Takišima treniņos lielu uzmanību pievērš stiepšanai un stieņa celšanai. Sieviete ir pārliecināta, ka muskuļi sportam jāsagatavo pamazām. Tikai rūpīgs darbs būs panākumu atslēga, jo ķermenis būs pateicīgs savam saimniekam. Sievietes ikdienas treniņš aizņem apmēram 3 stundas.

Kā dzīvo un trenējas Takišima Mika

Arī Takišimas vakariņas ir gana apmierinošas. Viņa vienkārši mīl vistas zupu, kā arī dārzeņus. Skaistuma dēļ cenšas izvairīties no kaitīgiem produktiem, kā arī dažādām garšām un konservantiem. Tajā pašā laikā Mika nespīdzina sevi ar diētām un, ja vēlas palutināt savu ķermeni ar saldumiem, viņa to drosmīgi dara jebkurā laikā.

Apbrīnojamā Takišima Mika, kas pazīstama arī vienkārši kā Takimika, cenšas netērēt savu brīvo laiku velti. Viņa trenējas, apgūst jaunas fitnesa rutīnas, mācās strādāt ar datoru un pastāvīgi mācās angļu valodu. Mika ir ļoti draudzīga un atzīst, ka vēlas iegūt pēc iespējas vairāk draugu visā pasaulē. Cik viņa ir forša! Reāls enerģiska cilvēka piemērs daudziem dīvāna kartupeļiem. Mēs vēlam jums veselību un ilgu mūžu, Takišima. Jūs esat lielisks motivētājs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment