Vecmāmiņas padomi, kā iztīrīt dažādus sadzīves traipus no apģērba

Lai atbrīvotos no sadzīves traipiem, piemēram, sulas, kafijas, vīna, lūpu krāsas un tonālā krēma, jums jāievēro pāris efektīvi padomi.

Lai noņemtu sulas traipus, sākumā nepieciešams noslaucīt traipu ar papīra dvieli vai drānu, lai absorbētu pēc iespējas vairāk šķidruma. Pēc tam vienu ēdamkaroti veļas pulvera (var izmantot arī trauku mazgāšanas līdzekli) jāsajauc ar divām glāzēm silta ūdens.

Izmantojiet tīru sūkli vai lupatu, lai uz traipa uzklātu sagatavoto mazgāšanas līdzekļa šķīdumu un ļaujiet tam nostāvēties dažas minūtes. Noskalojiet vietu ar ūdeni, pēc tam, ja nepieciešams, atkārtojiet līdz traips ir pilnībā noņemts. Lai izņemtu noturīgākus traipus, mazgāšanas līdzekļa šķīdumam ūdenī varat pievienot nelielu daudzumu etiķa.

Lai noņemtu lūpu krāsas traipu, varat izmantot traipu tīrīšanas līdzekli vai pagatavot pastu no cepamās sodas un ūdens un uzklāt to uz traipa. Atstājiet maisījumu dažas minūtes, pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni.

Lasi arī: Piens, līme un kola: trīs superprodukti, kas izglābs pat vistrakāk piedegušo katlu

Ir vēl viens veids, kas palīdzēs atbrīvoties no traipa, ko veido lūpu krāsa – nagu lakas noņēmējs uz acetona bāzes. Samitriniet vates spilventiņu un noslaukiet traipu, pēc tam uzklājiet nedaudz trauku mazgāšanas līdzekļa, kas atšķaidīts ar ūdeni. Rūpīgi noskalojiet un nosusiniet. Tāda pati metode palīdzēs atbrīvoties no tonālā krēma uz drēbēm.

Lai noņemtu vīna traipu no apģērba, vispirms noslaukiet pēc iespējas vairāk šķidruma ar papīra dvieli vai lupatu. Pēc tam sajauciet cepamo sodu un ūdeni. Uzklājiet šķīdumu vai pastu uz traipa, atstājiet piecpadsmit minūtes līdz pusstundai, pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni. Traipu ieteicams tīrīt arī ar ūdeņradi.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment