Tu būsi pārsteigts! 5 lietas, kuras var kompostēt, par kurām nezināji iepriekš

Tā kā arvien vairāk cilvēku cenšas samazināt oglekļa dioksīda emisijas, ir sākusies nepieciešamība uzzināt par visām lietām, ko var pārstrādāt un kompostēt.

Iespējams, jūs būsiet pārsteigti, uzzinot, kādas lietas varat pievienot savai komposta tvertnei.

Dabīgo šķiedru apģērbi

Ja jums ir dabisko šķiedru apģērbs – vilnas, kokvilnas, zīda vai lina apģērbs -, kas ir pārāk vecs vai bojāts, lai to ziedotu, sagrieziet to gabalos, lai tas ātrāk sadalītos, un pievienojiet to komposta kaudzē! Ja kompostējat apģērbu, pārliecinieties, ka tajā nav sintētisku diegu, plastmasas pogu, metāla rāvējslēdzēju vai traipu no motoreļļas, krāsas, koksnes traipiem un citām vielām, kas nav kompostējamas.

Lateksa produkti

Nākamreiz, kad uzkopjat pēc bērna dzimšanas dienas ballītes, izmetiet kompostā sasprāgušo lateksa balonu daļas. Latekss ir dabīgs un bioloģiski noārdāms materiāls, bet kaut kādu iemeslu dēļ lielākā daļa no mums to parasti aizmirst! Tāpēc nākamreiz tos kompostējiet, nevis izmetiet atkritumu tvertnē.

Vīna pudeles korķi

Nākamreiz, kad pārstrādāsiet vīna pudeles, iemetiet to korķus komposta kaudzē. Korķi ir dabīgs produkts, un, lai gan dažas vīna darītavas tagad izmanto plastmasas korķus, kas izskatās ļoti līdzīgi īstajiem, atcerieties, ka vīna korķus, ja tie ir izgatavoti no dabīga korķa, varat kompostēt.

Mājdzīvnieku spalvas un nogrieztie nagi

Ja jums ir mājdzīvnieks suns vai kaķis, jūs varat kompostēt viņu kažokādu, precīzāk, spalvas no tā, kad savus mīluļus ķemmējat! Jūs varat arī iztīrīt savas un savas ģimenes matu sukas un komposta kaudzē pievienot visus nagu atgriezumus. Iespējams, tas būs mazliet pretīgi, bet jūsu komposts par to būs priecīgs.

Lasi vēl: Ja vēlies veselīgu un skaistu piemājas zālienu, nekad nedari šīs lietas

Kokvilnas vates kociņi un bumbiņas

Apsveriet iespēju vannas istabā uzstādīt nelielu komposta atkritumu tvertni, lai varētu savākt visus kompostējamos vannas istabas atkritumus. Ja vien jūsu izmantotie vates tamponi nav no plastmasas, tos varat pievienot atkritumu tvertnei kopā ar vates bumbiņām un tualetes papīra ruļļiem. Tikai pārliecinieties, ka tur nenonāk zobu diegs.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment