Pupiņas tomātu mērcē

Šī recepte piedāvā ļoti garšīgu un mājīgu pupiņu konservējumu. Gatavošanas procesā izmantojot svaigus produktus, šī recepte nodrošina lielisku garšas un veselības apvienojumu.

Svaigi tomāti, sīpoli, ķiploki un pupiņas kombinējas, lai radītu aromātisku un bagātu ievārījumu.

Sagatavošanas procesā svaigus tomātus sarīvējot un sajaucot ar aso piparu un ķiplokiem, rodas aromātisks tomātu mērce, kas papildina pupiņu gardumu.

Sakarā ar cukura un sāls pievienošanu, šie  pupiņu konservi ir viegli saldi un sāļi.Šis konservējums būs lieliska sastāvdaļa jūsu iecienītajiem ēdieniem vai to var baudīt kā uzkodu. Rezultātā jums būs gards pupiņu ievārījums krājumi, lai baudītu visu gadu.

SASTĀVDAĻAS:

1 kg pupiņas;
1 kg sīpolu;
1 asais pipars;
1 ķiploka galviņa;
4 kg tomātu;
350 g eļļa;
350 g cukura;
60 g sāls.

PAGATAVOŠANA:

1. Pupiņas uz diennakti iemērciet aukstā vārītā ūdenī.

2. Tomātus nomazgāt, sagriezt gabalos un samalt gaļas maļamajā mašīnā kopā ar aso piparu un ķiplokiem.

3. Sīpolus sagriezt pusgredzenos.

4. Katlā lieciet samaltos dārzeņus un pievienojiet sīpolus, pielejiet eļļu, pieberiet sāli un cukuru. Vāriet maisot uz lēnas uguns 40 minūtes. Tad pievienojiet pupiņas un vāriet līdz pupiņās gatavas.

5. Pildiet sterilās burkās un drošības labad sapildītas burkas pakarsējiet kādas 15 minūtes.

 

6. Aizskrūvējiet burkas, apgrieziet otrādi un sasedziet.

7. Kad burkas atdzisušas, uzglabājiet tās ledusskapī.

 

Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment