Ķirbjus plaši izmanto kulinārijā. No tā var pagatavot daudzus ēdienus, sākot ar sātīgu putru un beidzot ar vieglu desertu.
Ķirbis nodrošina organismu ar C vitamīnu un B grupas vitamīniem. Tas satur arī lielu daudzumu pektīna, kalcija, karotīna, dzelzs un vara.
Ķirbis satur arī cinka sāļus un E vitamīnu, kas palēnina novecošanās procesus. Tāpēc, pievienojot šo spilgtas krāsas dārzeni saviem ēdieniem, jūs padarīsiet tos veselīgākus.
Ķirbis maizei piešķir ļoti labu garšu un krāsu. Izmēģiniet to pagatavot pēc mūsu receptes.
Sastāvdaļas:
1 kg ķirbis
50 g rauga
0,5 tējkarote sāls
5 ēdamkarotes augu eļļa
5 ēdamkarotes cukurs
1 kg miltu
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Žurnāls atklāj negaidītas ziņas par 89 gadus vecā komponista Raimonda Paula šā brīža situāciju
- Māra izaudzināja dēlu viena pati – Ropažos viņa strādāja bez brīvdienām: kad Mārtiņš pieauga, viņš devās studēt uz Rīgu…
- Kam īsti paredzētas svītras vannas dvieļu galos: daudziem par to nav ne jausmas
- Uzvāri Rozmarīnu katlā: vienkāršs paņēmiens, kas var mainīt tavu ikdienu
- Kāds no debesīm atnācis paskatīties, vai jums viss labi: par šādiem kaķiem ticēja, ka tā ir mājas svētība
- Bijusī rīdziniece Džūlija Vanga savulaik nosauca 6 sieviešu vārdus, kas piesaistot neveiksmes