Kāpēc darba intervijas laikā tev piedāvā tasi kafijas? Viltīgs personāla speciālistu triks

Pat pieredzējušiem speciālistiem bieži nepatīk iziet darba intervijas. Labi, ja ar tevi pirms pieņemšanas darbā runā topošais priekšnieks. Tad vismaz ir skaidrs, ka gaidāmi jautājumi galvenokārt specialitātes ietvaros.

Bet, kad pie lietas ķeras personāla darbinieks, vari sagaidīt kaut ko dīvainu un neparastu.

Intervijas noslēpumi, ko apspriedīsim šodienas rakstā, palīdzēs tev atrast pareizās atbildes uz pašiem sarežģītākajiem jautājumiem!

Stresa testi

Viens no populārākajiem paņēmieniem sliktu personāla vadītāju vidū ir pēkšņa pāreja uz paaugstinātu toni tieši sarunas vidū. Mūsu valstī eksperti šādu triku skaidro ar vēlmi pārbaudīt kandidāta noturību pret stresu.

Pēc personāla darbinieka uzskata, personai, kas saskaras ar šādu uzvedību, pārbaudījums jāiztur pēc iespējas mierīgāk. Nu ko, ja tev patiešām ir nepieciešams darbs, tev tā arī nāksies rīkoties!

Ignorēšana un gaidīšana

Vēl divi diezgan izplatīti pārbaudījumi mūsu valstī ir tā sauktais pacietības tests un tests attiecībā uz nestandarta situācijām.

Pirmajā gadījumā kandidāts, kurš uz interviju ieradies laikā, tiek aizturēts uzņēmuma gaitenī. Ik pēc desmit minūtēm viņam tiek paziņots, ka intervētājs ir aizņemts, taču pasauks pie sevis, tiklīdz atbrīvosies.

Otrajā gadījumā bieži notiek tā, ka personāla darbinieks pēkšņi ignorē kandidātu. Tikko kā viņš runāja ar tevi, bet tad pēkšņi viņa uzmanību novērsa tālruņa zvans un viņš vispār pārstāja pievērst tev uzmanību.

Lai cik dīvaini nebūtu, produktīvākais situācijas risinājums būtu, ja kandidāts lūgtu pārcelt interviju uz citu dienu. Šāda attieksme demonstrētu intervētājam, ka kandidāts situāciju uztver nopietni un novērtē ne tikai citu, bet arī savu laiku.

Dīvaini jautājumi un lūgumi

Tas attiecas uz visa veida nestandarta domāšanas un radošuma testiem. Piemēram, kāds augsta ranga menedžeris daltoniķis lūdza cilvēkiem, kas kandidēja uz amatu viņa uzņēmumā, aprakstīt sarkano krāsu.

Bieži uz šādiem jautājumiem pareizu atbilžu nav un nemaz nevar būt. Vienīgā kļūda, ko intervējamais varētu pieļaut, būtu atteikšanās sniegt vismaz kaut kādu atbildi.

Tikšanās ar kolektīvu

Ir personāla darbinieki, kuri uzreiz pēc intervijas iepazīstina kandidātu ar viņa nākamajiem darbabiedriem. Zini – šāda iepazīstināšama kalpo kā sava veida gala pārbaudījums.

Vari būt pārliecināts, ka personāla darbinieks pēc tam iztaujās kolektīvu un uzzinās viņu viedokli par topošo kolēģi. Un, protams, intervētājs noteikti novērtēs tavu reakciju uz šādu iepazīstināšanu.

Slēptās pārbaudes intervijas laikā

Darba intervijas laikā tev jāpievērš uzmanība katram sīkumam. Kādam menedžerim savulaik patika intervijas veikt virtuvē.

Šajā procesā viņš piedāvāja potenciālajam darbiniekam tasi kafijas un pēc tam vēroja, kā cilvēks no tās dzer un ko pēc tam dara ar krūzi. Šim uzņēmējam nepatika cilvēki, kuri automātiski atstāja krūzi kur pagadās.

Savukārt citam personāla darbiniekam patika nejauši nomest pildspalvu intervijas vidū. Viltīgo vīrieti interesēja kandidāta zemapziņas, automātiskā reakcija uz notikušo. Tie, kas uzreiz metās pacelt pildspalvu, šim personāla speciālistam šķita uzticamāki cilvēki.

Intervijas noslēpumi: pēdējais padoms

Kā redzi, savā vēlmē pārbaudīt kandidātus personāla darbinieki bieži vien pārsniedz visas robežas. Es patiesi iesaku tev pieklājīgi beigt sarunu katru reizi, kad situācija intervijas laikā iegūst tev nepatīkamu pavērsienu.

Darbs ar neadekvātiem cilvēkiem nemaksā naudu, daudz svarīgāka tev ir sava veselība.

Lai nu kā, novēlam tev veiksmi cienīga darba atrašanā! Un pastāsti mums par savu pieredzi darba intervijās – būsim tev pateicīgi!

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment