Kāpēc saaukstēšanās gadījumā pirmais, kas jādara, ir jāsasilda kājas? Tradicionālās ķīniešu medicīnas princips…

Ir zināms, ka saaukstēšanās sāk izpausties no augšējiem elpceļiem, kas izpaužas kā diskomforts kaklā, iesnas, klepus un citi simptomi.

Varbūt tāpēc daudzi cilvēki nesaprot, kā karstās kāju vannas ir saistītas ar saaukstēšanās profilaksi.

Saaukstēšanās tradicionālās ķīniešu medicīnas izpratnē ir stāvoklis, kad aukstums cilvēka organismā iekļūst no ārpuses. Aukstums aizver ādas poras, kavē asins un Qi (dzīvības enerģijas) kustību organismā – notiek ārējās, aizsargājošās Qi stagnācija.

Lai ārstētu šo stāvokli, ir nepieciešams izvadīt aukstumu vispirms no ķermeņa virsmas un no plaušām. Un šajā ziņā mums palīdz tieši karstās kāju vannas, un lūk, kāpēc.

Lasi vēl: Daba sniedz visu, lai mūsu veselība kļūtu stiprāka: priežu čiekuru uzlējums

Austrumu ārsti zina, ka pēdās redzamas cilvēka iekšējo orgānu projekcijas. Turklāt saskaņā ar ķīniešu medicīnas kanoniem caur pēdām ved 6 enerģijas kanāli (jeb meridiāni), kas kā neredzami tīkli savieno visus mūsu orgānus un sistēmas.

Ja paļaujamies uz šīm senajām zināšanām, ir skaidrs, ka jebkura ietekme uz pēdām uzreiz ietekmēs visu ķermeni. Tādējādi siltums un ārstnieciskie augu komponenti, kas iekļauti pēdu vanniņā, virzās no pēdām uz augšu, atverot visas poras, kuras ierobežo aukstums.

Un tas dod iespēju kopā ar sviedriem izvadīt “patogēno Qi” – kaitīgās vielas. Vienlaikus paplašināsies asinsvadi, palielināsies asins plūsma, kas arī sasildīs ķermeni.

Aukstajā gadalaikā, atgriežoties no pastaigas, neaizmirstiet sasildīt kājas. Šī vienkāršā profilakse ļaus jums pārdzīvot aukstumu bez slimībām un sarežģījumiem.

Aukstā laikā kājas var tvaicēt, ūdenim pievienojot sinepju pulveri, ingveru vai vērmeles novārījumu.

Cik ilgi vajadzētu tvaicēt kājas? Laiks var atšķirties atkarībā no cilvēka. Visdrošākais rādītājs ir sviedru parādīšanās uz pieres. Tas norāda, ka efekts ir sasniegts.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment