Šos ēdienus nav iespējams aizmirst to labās garšas dēļ! Vai tu atceries?
Nesen gāju garām kādai ēstuvei, bet nebija ne miņas no garšīgu ēdienu aromāta. Un tajā brīdī nez kāpēc atcerējos pagājušā gadsimta 80. gadu beigu un 90. gadu sākuma ēdnīcas.
Atminos, kad gāju garām šīm iestādēm, visā ielā bija jūtama boršča, mērču un pīrāgu smarža. Bet visvairāk man pietrūkst kartupeļu biezeņa ar kotletēm un mērcīti – tas bija favorīts manā ēdienkartē.
VIDEO:
Uz paplātēm ēdnīcās vienmēr bija skābs krējums un kompots, bet uz galdiem – sāls un sinepes.
Ceturtdienās pusdienās bija iespēja baudīt zivju ēdienus, jo bija tā dēvētā zivju diena. Nez kāpēc zivju kotletes pārsvarā ēda ar makaroniem, nevis kartupeļu biezeni.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- “Bez manas pensijas tu neiztiks,” mans vīrs ķiķināja, “Trīs mēnešu laikā es aizbraucu uz Jūrmalu”
- “Lauku bērnudārza epopeja turpinās” saka Maija, “bērnu vecāki bija satraukti, jo viņi dzimšanas dienā neatnesa saldumus”
- Ienākošais zvans un tūlītēja pārtraukšana: kas to dara un kāpēc tas vispār notiek
- Amerikānis aizbrauca uz Latvijas Kūku ciemu, domādams, ka tur būs pikniks, bet viņš smagi kļūdījās
- Patīkami jaunumi ”Swedbank” un ”SEB banka” klientiem – paplašinās pakalpojumu funkcijas
- Vectētiņa sālītā speķa recepte – nepērc to veikalā, bet pagatavot pats, turklāt 3x lētāk un garšīgāk











