Vai jums patīk sālītas zivis? Tad pagatavojiet to paši!
Sāli no uztura nekad nevajadzētu izslēgt pilnībā, jo tajā esošais nātrijs ir būtisks nervu un muskuļu sistēmas normālai darbībai. Daudz racionālāk ir izslēgt no uztura konservētus rūpnieciski ražotus produktus un gatavot to analogus mājās.
Katra saimniece varēs pati var iesālīt makrelei vai skumbriju mājās. Izmēģinot vairākas reizes, jūs varat atrast sev optimālo garšu, palielinot vai samazinot sāls daudzumu un sālīšanas laiku.
Lasi vēl: Kā pareizi uzglabāt pupiņas ziemā: bez pelējuma un kukaiņiem
Sastāvdaļas:
2 makreles.
500 ml ūdens
2 ēdamkarotes sāls
1 ēdamkarote cukura
2-3 lauru lapas
8-10 melno piparu graudiņi
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Likumsargi pastāstīja, kāpēc viņi ātri atlaiž tos vadītājus, kuri klusēdami iedod dokumentusby Sandra Vīgante
- Sinoptiķi atklāj, ka nākošā nedēļa būs skarba: ”Trakākais jau sāksies pirmdienas pēcpusdienā”by Sandra Vīgante
- Kā viegli atvērt plastmasas maisiņu veikalā: dalos ar vienkāršu knifiņu, ko atklāja bijusī kasiereby Rinalds Bergmanis