Kāpēc jūsu suns jums vienmēr un visur seko soli pa solim?

Jūs domājat, ka jums ir divas ēnas. Viens pieder tev, otrs sunim. Ja jā, tad šis raksts ir paredzēts jums. Jūs uzzināsiet, kāpēc suns tevi vajā un ko darīt, ja tas kļūst par traucēkli.

Tu ej uz virtuvi, suns tev seko. Ieej guļamistabā, tur arī viņš ir. Reizēm izkāp no dušas un paklāja vietā uz grīdas guļ četrkājainais draugs. Šo attēlu var atrast daudzās mājās. Daži cilvēki pat nenojauš, ka mājdzīvnieks viņiem seko kā ēna. Tomēr ir cilvēki, kuriem tas kļūst par traucēkli. Neatkarīgi no reakcijas uz suņa uzvedību jūs noteikti domājāt “kāpēc suns man seko soli pa solim”?

1. Šīs uzvedības iemesli.

Šai uzvedībai var būt daudz iemeslu vai… var nebūt neviena. Cilvēki vēlas būt kopā ar cilvēkiem, kuriem viņi uzticas un kurus mīl. Tad kāpēc mēs esam pārsteigti, ka četrkājainie dzīvnieki vēlas to pašu?

Suns ir bars, kam patīk būt sabiedrībā. Viņš priecājas, kad atnāc mājās, un vēlas pilnībā izmantot tavu klātbūtni mājās. Tas ir pamatots ar to, ka sunim nav pagātnes un nākotnes. Galvenais ir tagadne. Tavs mīlulis tev uzticas un vēlas būt kopā ar savu aizbildni, jo mīl tevi bez nosacījumiem.

Mājās, kur dzīvo vairāk nekā viens ģimenes loceklis, suns bieži izvēlas vienu cilvēku. Tomēr tas nenozīmē, ka šī persona tika izvēlēta par “vadoni”. Parasti četrkājainais dzīvnieks seko ģimenes loceklim, kurš rūpējas par lielāko daļu tā pamatvajadzību, piemēram, pakaišu, barību un pastaigām. Suns rūpējas par labu attiecību saglabāšanu ar cilvēku, kurš garantē tā drošību un komfortu.

Kontakts ar suni pozitīvi ietekmē ne tikai tavu mīluli, bet arī tevi. Suņa drauga glāstīšana vai apskaušana izraisa oksitocīna, mīlestības un laimes hormona, izdalīšanos.

2. Spēlē ar mani!

Iedomājieties garlaicīgu bērnu. Viņš soli pa solim seko saviem vecākiem un pieprasa uzmanību, un frāze “man ir garlaicīgi” parādās ik pēc dažām sekundēm. Suns var neteikt, ka viņam ir garlaicīgi, bet viņš to var izteikt citādi. Piemēram, sekot savam īpašniekam un pieprasot uzmanību.

Pievērsiet uzmanību tam, vai jūs patiešām sniedzat savam mājdzīvniekam pietiekami daudz fiziskās aktivitātes un garīgās apmācības. Vismaz viena gara pastaiga, ožas rotaļas vai dažas minūtes, kas pavadītas, mācot komandas, noteikti nogurdinās jūsu suni, taču arī nodrošinās, ka viņa vajadzība pēc aktivitātes tiek apmierināta.

Arī gara pastaiga ar suni pozitīvi ietekmēs tavu veselību un stāvokli un palīdzēs iegūt labu imunitāti rudens un ziemas mēnešos. Kopīga laika pavadīšana sniegs daudz priekšrocību gan jums, gan jūsu sunim dažādos ikdienas dzīves aspektos.

3. “Saimniek, es slimoju.”

Diemžēl jūsu suns nevar tieši izteikt sāpes vai diskomfortu. Ja viņam kaut kas sāk sāpināt, viņš noteikti vēlēsies jums par to pastāstīt. Slimības dēļ jūsu mājdzīvnieks var arī sākt jūs vajāt. Ievērojiet, ja pārgājienu pavada vaimanas vai cita satraukta uzvedība, kas nenotiek katru dienu.

Ņemiet vērā arī pretējo situāciju. Ja jūsu suns ir sekojis jums apkārt un pēkšņi sāk izvairīties un slēpties stūros, tas var arī liecināt, ka viņš cieš no kādas slimības. Apetītes trūkums var būt arī izvairīšanās pazīme. Ja jūs uztrauc sava suņa uzvedība, nevilcinieties – vediet viņu pie veterinārārsta.

4. Suns sagaida kārumu.

Viens no iemesliem, kāpēc jūsu suns jums seko soli pēc soļa, ir… viņa apetīte. Jūsu suņu draugs paļaujas, ka padalīsieties ar viņu ar ēdienu un, iespējams, pat sasniegsiet īpašu suņu gardumu. Tomēr atcerieties, ka jums nevajadzētu pārāk bieži ļauties sava mīluļa lūdzošajam izskatam.

Bezsamaņā barošana var izraisīt jūsu mājdzīvnieka lieko svaru un tādējādi izraisīt citas veselības problēmas. Tomēr, ja jūsu sirds ir pārāk mīksta un jums ir grūti liegt sunim kaut ko labu, uzdāviniet viņam kādu kārumu, kas ir paredzēts viņam.

Ieteicams apvienot suņa gardumu barošanu ar apmācību vai smaržu rotaļām. Novietojiet gardumus, piemēram, dobā bumbiņā, kas jūsu sunim būs jāripina pa grīdu, līdz visi kārumi izkritīs.

Lasi vēl: 9 sapņi, kurus Baba Vanga ieteica neignorēt

Jūsu suns novērtēs šāda veida rotaļas īpaši vēsās un mitrās dienās, kad laikapstākļi nav labvēlīgi garām pastaigām. Tā ir ideāla ožas rotaļu un jūsu suņa našķošanās mīlestības kombinācija. Tas arī palīdzēs jums samazināt aptaukošanās risku, īpaši, ja jūsu mājdzīvniekam ir nosliece uz to.

 

Šķir otru lapu, lai turpinātu lasīt..

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment