4 briesmīgas kļūdas, ko pieļauj cilvēki, kas dzīvo kopā ar kaķiem

Kļūdas rūpējoties par kaķi var dārgi izmaksāt saimniekiem un vēl dārgāk pašam kaķim. Tātad, ko nevajadzētu darīt.

​1. Domājot, ka kaķis nepieķeras

Kaķa dzīve bez stresa sākas tur, kur viņi jūtas ērti. Šī vieta, protams, ir viņas teritorija – mājas. Lai gan kaķi tiek uzskatīti par vientuļniekiem, daudzas viņu uzvedības iezīmes ir pretrunā šim viedoklim. Galu galā daudzi kaķi mīl savu cilvēku un dzīvnieku draugu sabiedrību. Kāda cilvēka aiziešana, kam kaķis ir pieķēries, kaķim var būt ļoti grūts. Joprojām pastāv stingrs viedoklis, ka kaķis var nākt mājās tikai pēc “bļodas” un nekas cits viņu neinteresē.

Tāpēc kliedēsim šo mītu vienreiz par visām reizēm! Kaķi ir ļoti emocionāli radījumi un spēj dziļi pieķerties. Lai justos ērti, viņiem ir nepieciešama stabilitāte savā vidē. Atstājot tos bez uzraudzības vai nejauša kaimiņa aprūpē, var nodarīt viņiem neatgriezenisku kaitējumu.

 2. Barošana bez piepūles

Daudzi cilvēki pieļauj kļūdas, rūpējoties par kaķi barošanas laikā. Lai gan, iespējams, kļūda šajā gadījumā ir pārāk spēcīgs vārds, ir jāprecizē viens punkts, ko nesen ir reklamējuši daudzi kaķu uzvedības speciālisti un sugu eksperti. Tā kā mājas kaķis ir dabisks mednieks, tā barībai vajadzētu… līdzināties medībām!

Kaķa barošana no bļodas nogalina tā dabisko zinātkāri un vitalitāti, kas savukārt pamodina mednieka instinktu. Ko darīt? Tas ir ļoti vienkārši – var izmantot arvien plašāk pieejamās puzļu padeves.

Lasi vēl: Finanšu prognoze 2023. gada decembrim: daži noraus džekpotu, citi mainīs profesiju

Pateicoties viņiem, jūsu kaķa maltīte pārvērtīsies par pārbaudījumu, kas līdzīgs dabiskajām medībām.

 

Šķir otru lapu, lai turpinātu lasīt..

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment