Gurķu rullīši ar lasi ir viegla un eleganta uzkoda, kas ideāli piemērota Jaungada galdam. Tie ir ne tikai garšīgi un viegli pagatavojami, bet arī izskatās ļoti iespaidīgi.
Gatavošanas laiks: apmēram 20 minūtes.
Grūtības: viegli
Sastāvdaļas:
Svaigi gurķi – 2-3 gab
Sarkanās zivis (lasis vai forele) – 150 g
Krēmsiers – 100 g
Dilles – pēc garšas
Citronu sula – 1 tējkarote
Sāls, melnie pipari – pēc garšas
Sagatavošana soli pa solim:
1. Gurķus ar dārzeņu mizotāju vai smalki sagriež gareniski garās lentēs.
2. Gurķu loksnēm jābūt pietiekami plānām, lai tās varētu sarullēt.
3. Bļodā sajauc mīksto krēmsieru ar smalki sagrieztām dillēm, pievieno citrona sulu.
4. Garšvielas – sāls un pipari pēc garšas.
5. Gurķu loksnes vienā malā ielieciet nelielu daudzumu siera maisījuma.
6. Virsū pievienojiet nelielu laša gabalu.
7. Gurķi uzmanīgi sarullē rullī. Ja nepieciešams, ruļļa nostiprināšanai izmantojiet zobu bakstāmo.
Pasniegšana:
Gatavos gurķu ruļļus liek uz pasniegšanas šķīvja.
Pasniegšanai var izrotāt ar papildus dillēm vai citrona daiviņām.
Lasi vēl: 4 zīmes, ko Dievs sūta katram no mums ar aicinājumu Atmosties. Nepalaidiet tos garām!
Gurķu rullīši ar sarkanām zivīm ir stilīga un garšīga uzkoda, kas piešķirs Jūsu Jaungada galdam izsmalcinātību. Tie lieliski sader ar baltvīnu vai viegliem kokteiļiem. Šī uzkoda ir ne tikai patīkama acīm, bet arī lieliski piemērota vieglam svētku cienastam.