Viltīgi dārzkopji ziemā iepērk šo brīnummēslojumu: pavasarī augsne kļūs tik auglīga kā vēl nekad

Pateicoties šim līdzeklim, augsne kļūs auglīgāka.

Pretēji izplatītajam viedoklim, ziema ne vienmēr ir atpūtas periods dārzkopjiem. Daudzi dārzkopji aukstajos mēnešos labprātāk plāno, kādas kultūras būs jāstāda nākotnē. Tomēr to ir diezgan grūti izdarīt bez mēslojuma. Agronome Anastasija Koventrija  pastāstīja, kādi mēslošanas līdzekļi jāiegādājas jau tagad.

Pēc ekspertes teiktā, ziemā ir nepieciešams pievērst uzmanību organiskajiem mēslošanas līdzekļiem dārzeņu dārzam. Jo īpaši kaulu miltiem. Šis līdzeklis ir slavens ar nelielu patēriņu, kā arī neticamu efektivitāti. Pateicoties šim mēslošanas līdzeklim, kultūraugu skaits var palielināties vairākas reizes.

Lasi vēl: “Mimoza” salātu vietā: kā pagatavot izcili gardus kārtainos salātus ar vistu

Kaulu miltu sastāvā galvenās aktīvās sastāvdaļas ir olbaltumvielas, lizīns, kalcijs, fosfors, tauki un slāpeklis. Kā uzsver Koventrija, šādu komplektu uzskata par pilnvērtīgu barības vielu kompleksu tomātiem vai kartupeļiem.

Mēslojuma lietošana šajā gadījumā nav sarežģīta. Pietiks ar divām ēdamkarotēm katrā iedobē, stādot kultūraugus. Nekādas citas manipulācijas nebūs nepieciešamas. Turklāt, pārstādot kāpostus, gurķus, kabačus, ķirbjus vai baklažānus, ieteicams izmantot kaulu miltus. Katras kultūras raža uzreiz palielināsies par 40 %.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment