Ir daži pārtikas produkti, kurus labāk negatavot uz čuguna pannas.
Čuguna panna spēcīgi uzsūc ēdiena smakas. Tā arī var kalpot visu mūžu. Tomēr ir daži ēdieni, kurus labāk uz tās negatavot.
Zivis
Tas ir daudzu cilvēku iecienīts ēdiens. Tunča steiki ir lieliski piemēroti cepšanai, un tie var izturēt lielu karstumu. Tomēr maigas zivis, piemēram, plekste un pat lasis, visticamāk, pielips pie pannas. Pēc gatavošanas panna būs rūpīgi jātīra.
Pretējā gadījumā nākamais ēdiens var iegūt zivju garšu.
Olas
Čuguna panna ir neticami poraina, tāpēc olas ir vissliktākais, ko uz tās var gatavot. Tās, visticamāk, pagatavosies nevienmērīgi, un jūs, visticamāk, pavadīsiet visu rītu, nokasot olu paliekas no pannas dibena.
Deserti
Lai gan liela panna izskatās ideāli piemērota augļu pīrāga vai biezpiena kastroļa pagatavošanai, ir svarīgi pārliecināties, ka tā ir rūpīgi iztīrīta no iepriekšējā ēdiena. Tikai tad to var izmantot deserta pagatavošanai.
Lasi vēl: Nekad vēl nebūsiet redzējuši tik apjomīgu “Naudas koku”: kā pareizi rūpēties par šo istabas augu
Skābi ēdieni
Čuguna pannas un skābi ēdieni nav savienojami. Gatavojot tomātu mērci, vīnā sautētu gaļu, jāņem nerūsējošā tērauda trauki.
Eksperti brīdina, ka skābi produkti ķīmiski reaģē ar čugunu, kā rezultātā jūsu ēdiens var iegūt nepatīkamu garšu.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Spilveni smaržos svaigi un tīri pat bez mazgāšanas, izmantojot vienu vienkāršu metodi
- Pazīstama pārdevēja atklāja, kāpēc ražotāji caurdur putraimu un makaronu iepakojumus
- Decembris būs absolūti neparasts: meteorologi ir publicējuši atjauninātu prognozi
- Debešķīgas brokastis, kas gatavas dažu minūšu laikā: ar recepti padalījās mans draugs itālis
- Šīm 4 zodiaka zīmēm 12. novembris nesīs lielu veiksmi un jaunas iespējas
- Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, šajā pasaulē ieradušies ar lielāku mērķi – viņiem ir “senas un gudras” dvēseles











