Kā pagatavot gulašu pēc ātras 1956. gada receptes: pavārs dalījās savos noslēpumos

Gulašs ir nacionālais ēdiens Ungārijā un Čehijā. Šo ēdienu uzskata par labāko veidu, kā sasildīties ziemā. Gulāšs ir ļoti populārs arī Aizkarpatos, un to uzskata par vietējo restorānu izcilības pazīmi.

Kā pagatavot gulašu pēc senas 1956. gada receptes, lasiet tālāk.

Sastāvdaļas:

Liellopu gaļa – 700 g

Sīpols – 1

Tomātu pasta 3 ēdamkarotes ar kaudzi

Ūdens – 800 ml

Sviests

Augu eļļa

Lauru lapas

Malti melnie pipari

Pagatavošanas metode:

Sīpolu smalki sagriež un apcep sviestā, pievienojot arī nedaudz augu eļļu.

Pievieno sagrieztu liellopu gaļu un cep 20 minūtes.

Gaļu pārkaisa ar miltiem un cep vēl 5 minūtes.

Ielej buljonā vai ūdenī atšķaidītu tomātu pastu.

Pievieno sāli, lauru lapu un maltus melnos piparus.

Lasi vēl: 6 biežāk pieļautās kļūdas, gatavojot ēdienu, kuras pieļauj 90 procenti cilvēku

Uzkarsē līdz minimumam un sautē zem aizvērtā vāka 1,5 stundas.

Kad liellopu gaļa ir mīksta, to var noņemt no plīts.

Gulašu pasniedz ar kartupeļu biezeni.

Ungārijā gulašam pievieno nedaudz speķa – ne vairāk kā 50-70 g, kaltētu sarkano papriku – 5 tējkarotes un 1-2 saldās paprikas. Sviesta vietā izmanto speķi – to sagriež gabaliņos un izkausē, pēc tam pannā pievieno sīpolus.

 

Leave a Comment