Nosaukti produkti, kuros var mērcēt pārsālītas siļķes.
Siļķe ir garšīga un noderīga zivs, arī sālītā veidā. Tomēr veikalos pārdotās siļķes bieži vien ir pārāk sāļas. Šādos gadījumos tā parasti ir jāizmērcē.
Parasti tam izmanto pienu, tas padara zivs garšu maigāku un noņem specifisko smaržu.
Tomēr papildus pienam šādas zivis var mērcēt minerālūdenī ar citronu sulu. Daži pavāri iesaka šim nolūkam izmantot arī kefīru.
Vēl viens negaidīts produkts, kas piemērots sālītas siļķes mērcēšanai, ir sarkanvīns. Vīns ar cukuru, etiķi un jebkurām garšvielām ir jāvāra piecas minūtes.
Lai vēl: Pēc kādiem augiem nedrīkst stādīt kāpostus dobēs
Sagrieztu zivi uz stundu iemērc minerālūdenī, tad ievieto traukā un pārlej ar sagatavoto vīnu.
Sarkanvīnā mērcēta siļķe kļūs par izsmalcinātu uzkodu.