Kā iztīrīt cepeškrāsni par “kapeikām,”: triks bez veikalā pirktām ķimikālijām

Tīrīšanas līdzekļi maksā naudu, dažkārt ļoti dārgi, turklāt satur “ķīmiju”. Taču ar pārtiku saistītu sadzīves ierīču tīrīšanai vēlams “ķīmiju” nelietot.

Tāpēc mēs ātri, lēti un nekaitīgi iztīrām cepeškrāsni no sodrējiem saskaņā ar ekspertu ieteikumiem.

Pirmā metode – soda un etiķis

Šī metode palīdzēs ne tikai atrisināt problēmu, kā iztīrīt cepeškrāsni no sodrējiem, bet arī atbrīvoties no nepatīkamās smakas tās iekšpusē.

Sajauciet sodu un ūdeni, lai pagatavotu pastas konsistenci. Ar maisījumu apstrādājiet visas virsmas, uz kurām ir sodrēji, izvairoties no sildierīcēm. Atstājiet cepeškrāsni šādā stāvoklī uz nakti. Nākamajā rītā ar sūkli vai mīkstu lāpstiņu notīriet sodas un netīrumu kārtiņu.

Izmantojot smidzinātāju, izsmidziniet etiķi uz vietām, kur ir soda, – šīs sastāvdaļas reaģēs, veidojot mīkstas putas. Atstājiet to uz 15 minūtēm, pēc tam noņemiet sodas un etiķa atliekas ar mīkstu sūkli vai mikrošķiedras drānu. Ja sodrējus nav iespējams pilnībā nomazgāt, procedūru ar etiķi var atkārtot. To pašu metodi izmantojiet, lai nomazgātu režģus un cepšanas paplāti.

Lasi arī: CSDD pārstāvis norādījis; “Zaudēt tiesības būs viegli, bet to atgūšana var prasīt pat vairākus gadus!”

Otra metode – amonjaks

Amonjaka tvaiki palīdzēs nomazgāt pat vissarežģītākos piesārņojumus. Pirms tīrīšanas uzsākšanas noteikti atveriet logus, uzvelciet cimdus un masku.

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem, izslēdziet to un ievietojiet iekšā divus katliņus: vienā ielejiet litru ūdens, bet otrā – 200 ml amonjaka. Šķidrumi cepeškrāsnī jāatstāj uz 40-60 minūtēm, bet, ja netīrumu ir pārāk daudz, labāk katliņus turēt iekšā vairākas stundas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Kad cepeškrāsns sienas un apakšdaļa nedaudz atdziest, var ķerties pie tauku noņemšanas. Labāk to darīt ar mīkstu sūkli vai drānu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment