Daudzi cilvēki, kurus es cienāju ar šo uzkodu, pēc tās izmēģināšanas jautāja: “Kāda gaļa?” Un viņi bija pārsteigti, kad es teicu, ka tie ir parastie baklažāni. Recepte nav jauna un jā, daudzi to zina un jau sen gatavo šādi. Bet, ja neesat to mēģinājuši, es to iesaku.
KĀ GATAVOT:
Nomizoju baklažānus. Obligāti.
Jā, lai gan es šo ēdienu saucu par karbonādi, šeit nekas nav jāsmalcina. Bet ir ļoti svarīgi pareizi sagriezt baklažānus!
Nomizotos baklažānus sagriežu plānās šķēlītēs. Biezumam jābūt ne vairāk kā 5 mm. Ja sagriež biezāk, nebūs tik garšīgs. Es izmantoju speciālo rīvi. Visas šķēles ir vienāda biezuma. Es pat neatceros, no kurienes dabūju šo rīvi. Viņai jau ir 15 gadi, ne mazāk)) Bet, protams, jūs varat iztikt bez rīves un sagriezt baklažānus ar parastu nazi.
Sāliet baklažānus un atstājiet apmēram 15 minūtes. Šajā laikā dziļā šķīvī sakuliet 2 olas.
Baklažānu šķēles nosusinu ar papīra dvieli, vispirms iemērcu šķīvī ar miltiem (no visām pusēm kārtīgi ), tad sakultās olās. Tieši tā, nevis otrādi!
Lasi vēl: Personības tests: Cik suņus jūs redzat dotajā attēlā?
Liek pannā ar sakarsētu eļļu un apcep uz vidējas uguns no abām pusēm līdz skaisti zeltaini brūnai.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Zemeņu ievārījumu vāru tikai pēc šīs receptes – saglabājas gan garša, gan smarža, un arī bez biezinātājiem tas ir biezsby Rinalds Bergmanis
- Postošs negaiss un krusa: sinoptiķi steidzami nākuši klajā ar brīdinājumu par laika apstākļiem ceturtdien daļā Latvijas teritorijasby Laura Blūma
- Kāpēc pieredzējušas saimnieces pērk sodu vairumā un piepilda ar to saldētavu -es tagad daru tāpatby Sandra Ločmele