Kāpēc zemenes zied, bet ogu nav

Dārzā zemenes sāk ziedēt jau maija vidū. Atkarībā no šķirnes dažas ogas var parādīties pēc mēneša, dažas jūlija sākumā. Taču ir reizes, kad ogu vēl nav.

Atklāsim galvenos iemeslus, kāpēc zemenes zied, bet ogu nav

Apputeksnēšana

Zemenēm var nebūt ogu nepietiekamas apputeksnēšanas dēļ. Ziedputekšņu pārnese no stobriņiem uz plūksniņām ir nepieciešams nosacījums ogu veidošanai. Ja bites vai citi apputeksnētāji nepietiekami apputeksnē ziedus, ogu var nebūt.

Audzēšanas apstākļi

Ogu veidošanos var ietekmēt arī laika apstākļi. Piemēram, spēcīgas lietavas vai auksti laikapstākļi ziedēšanas laikā var izraisīt ziedlapiņu izkrišanu un kavēt ogu attīstību.

Auga attīstības ceļš

Dažām zemeņu šķirnēm ogas var parādīties nedaudz vēlāk pēc ziedēšanas. Tas var būt saistīts ar katras šķirnes augšanas un attīstības īpatnībām.

Lasi vēl: 5 padomi, kā bez lielas piepūles noņemt tauku traipus no virtuves mēbelēm

Nepietiekama barošana

Arī nepietiekama auga barošana var izraisīt zemu ražas līmeni vai ogu neesamību. Ja augs nesaņem pietiekami daudz barības vielu vai ūdens, tas var ietekmēt ogu attīstību.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Līdz ar to ogu trūkumu ziedošām zemenēm var izraisīt dažādi faktori, piemēram, nepietiekama apputeksnēšana, nelabvēlīgi laikapstākļi vai auga uzturvērtības problēmas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment