Omīte atklāja, kā izdzīt gliemežus no dārzeņu dārza: efektīvākās metodēs

Gliemeži ir īsta nelaime ikvienam dārzniekam. Šie kaitēkļi ne tikai bojā augu izskatu, izgraužot caurumus lapās un augļos, bet var arī nopietni iznīcināt ražu.

Dārza gliemeži, tāpat kā citas gliemežu sugas, var būt kaitēkļi dārza augiem. Viņi izmanto savas asas čaulas, lai izurbtu caurumus lapās un augļos, tādējādi izraisot bojājumus un iespējami nopietni ietekmējot ražu.

Gliemeži barojas ar dārzeņiem, augļiem, un dažādiem citiem augiem. Viņi var izraisīt mazinātu augu augšanu, bojājot saknes, lapas un augļus, un radīt estētisku kaitējumu dārzam. Jo īpaši, ja gliemeži ir lielā skaitā, tie var ļoti nopietni ietekmēt ražu, jo viņi spēj ātri izplatīties un ēst lielu daudzumu augļu un dārzeņu.

Lai samazinātu dārza gliemežu kaitējumu, ir dažādi pasākumi, tostarp dārza uzturēšanas prakses, kā arī ķīmiskie un dabiskie līdzekļi, kas var palīdzēt kontrolēt to populāciju.

Par laimi, ir daudz veidu, kā atbrīvoties no gliemežiem, nenodarot kaitējumu videi un neizmantojot ķimikālijas. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar eksperta padomiem, kurš ir izklāstījis dažas vienkāršas un efektīvas metodes, kā apkarot sliekas.

Barjeras: apstādiniet gliemežus to ceļā

Gurķi aug kā traki, tikai vākt un vākt! Četri uzticamākie mēslojumi, kas nekad nepievils!

Smiltis un grants: izkaisiet šos materiālus ap augiem sezonas sākumā. Tie radīs fizisku barjeru gliemežiem, kuriem nepatīk pārvietoties pa irdenām virsmām.

Lasi vēl: Pagatavoju bērniem leģendāro kūku ‘Skudru pūznis’ pēc šīs receptes. Tagad viņi neliek mani mierā – jo grib apēst vēl vienu porciju…

Plastmasas pudeles: nogrieziet plastmasas pudeles dibenu (piemēram, piena vai limonādes pudeles) un izmantojiet to jauno augu un stādu aizsardzībai. Šis triks palīdzēs pasargāt augus arī no putniem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment